zenesz_logo.png



Az Ibanez a 2019-es téli NAMM Show-n mutatja be új JEM7VP Premium gitárját azzal a nem titkolt céllal, hogy ez a felsőkategóriás Steve Vai JEM modell minél több gitáros kezébe eljuthasson.

 

 

JEM7VPWH_700x.jpg

 

 

Steve Vai gitárvirtuóz még 1987-ben állt össze az Ibanezzel, hogy elkészüljön első signature modellje. Most, több mint 30 évvel később, a JEM népszerűbb, mint valaha és a gitárok között talán az egyik leginkább ismert signature hangszer. A NAMM 2019 során hivatalosan debütáló, és nagyjából január végétől kapható új JEM modell számos prémium kategóriás jellemzővel dicsekedhet.

 

Ilyen például az ötrétegű Wizard jávorfa/diófa nyak KTS titanium merevítő pálcákkal és az ébenfa fogólap. A JEM7VP Premium gitáron a JEM sorozatra jellemző „Élet fája” berakás díszíti a fogólapot, melyen 24 érintőt találunk. A jumbo érintők szélei Premium Fret Edge kezelést kaptak a gördülékeny, kényelmes játék érdekében. Az égerfa testre HSH elrendezésben DiMarzio Evolution passzív pickupok kerültek. A nyaki és a húrláb pozícióba kerámia mágneses humbuckert szereltek, középen pedig Alnico mágneses single-coil továbbítja a hangot, tökéletesen kiegészítve a feszes és agresszív, az átlagosnál több felharmonikust produkáló humbuckereket. A felsőkategóriás elektronika, a jávorfa, diófa, ébenfa, égerfa kombináció egyedi és széles hangzás-palettája bármilyen stílusban tökéletes hangszerré teszi az Ibanez JEM7VP Premium gitárt.

 

Az elektronikát egy hangerő és egy hangszín potival, valamint az ötállású pickup választóval kezelhetjük. A pickup-váltó a 2. és 4. állásban a nyaki vagy a húrláb humbucker belső tekercsét és a középső single-coil hangszedőt szólaltatja meg az alábbi ábra szerint.

 

 

puswitch_1.png

 

A hangszert Edge Locking tremolós húrlábbal szerelték fel, a húrláb mögött jól látható a Lion’s Claw (oroszlán karom alakú) tremoló üreg, így az erőteljesebb tremoló mutatványok is akadálytalanul végrehajthatók. Természetesen nem maradhatott el a Steve Vai JEM gitárok védjegyévé vált monkey grip – a test felső részén kivágott fogófül sem. Összességében a gitár megjelenése stílusos és egyéni: a fényes fehér lakkozás, a csillogó aranyszínű szerelvények, a fogólap teljes hosszában végigfutó berakás tökéletesen idézik a legendás JEM gitárok hangulatát.  

 

 

ibanez steve vai_2_700 inv.jpg

 

 

 

Az Ibanez célja, hogy ez a nagyszerű hangszer még elérhető áron, minél több gitároshoz eljusson. Ez csak költségcsökkentéssel képzelhető el, ezért a gitárt Indonéziában gyártják. Ez az egyik módja az előállítási költségek csökkentésének. A legtöbb JEM modell Japánban készül, ahol a munkadíjak lényegesen magasabbak. Ehhez a JEM modellhez nem keménytokot, csak puhatokot kapunk, ez is árcsökkentő tényező. Ami még érdekes: ez a modell ébenfa fogólappal készül, ugyanakkor a Japánban gyártott verzió már nem kapható ébenfa fogólappal. Így, ha ébenfa fogólapos JEM gitárra vágyunk, jelenleg ez a modell az egyetlen lehetőség. Úgy gondoljuk, hogy az a tény, hogy Steve Vai a nevét adta a gitárhoz, sokat elárul, ez egy remek hangszer, ami megéri az árát. Talán az egyetlen kifogásunk az lehet, hogy a gitár csak fehér színben elérhető…

 

Tájékoztató ár: 1800 USD

További információk és specifikáció: Ibanez

Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution