zenesz_logo.png



Az Ibanez új, 2018-as modelljeinek bemutatását egy a korai időket idéző modern sorozattal, a Genesis Collection-nel kezdjük.

 


Az Ibanezről elmondhatjuk, hogy a gitárosok minden rétegének – a kezdőktől a legigényesebb profikig – készít gitárokat. A cég arra törekszik, hogy árfekvéstől függetlenül, minden kategóriában a legtökéletesebb hangzást, kivitelt és játékkényelmet nyújtsa.

Az egész 1987-ben kezdődött, amikor a rock gitár történelemben mérföldkőnek számító Ibanez RG debütált. Egyszerű megjelenésével, szuper játszhatóságával, az újításoknak köszönhető sokoldalúságával az RG akkor, a mai napig tartó hatást gyakorolt a gitárgyártásra. Az Ibanez Genesis Collection ezeket az időket idézi, és japán hangszerész mesterek által készített precíz konstrukcióval kívánja bizonyítani, hogy ez az ikonikus gitár mindig ott volt, és ott is lesz a rock színpadán.

A legjellemzőbb tulajdonsága az eredeti RG-nek az ultra vékony, öt rétegű, juhar és diófa anyagú Super Wizard nyak volt, ami kőkemény stabilitást és extra játékkényelmet nyújtott. A klasszikus Edge tremolós húrláb lehetővé tette, hogy a legakrobatikusabb tremoló műveleteket hajtsuk végre anélkül, hogy tartanunk kellene a gitár elhangolódásától. Az eredeti V7, S1 és V8 pickupok az ötállású pickup-váltóval rendkívül széles hangzásbeli lehetőségeket kínálnak. A hangolás stabilitásához a Gotoh húrgépek is hozzájárultak.

Akkor nézzük részletesebben, mit kínál az új Ibanez Genesis Collection!

 

RG550 Genesis

A 2018-as NAMM Show-n debütáló RG550 Genesis gitárok mind esztétikailag, mind hangjukat tekintve kiemelkedő hangszerek. A pehelykönnyű dupla cutaway fazonú gitárok teste hársfából készült, ami határozott és jól kiegyenlített hangzást eredményez. Az ötrétegű, csavarozott nyakra 430 mm-es rádiuszú juharfa fogólap került, 24 Jumbo érintővel. A hangszer menzúrája 648 mm-es, a nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm.

 

rg550purpleneon_700x.jpg

 Ibanez RG550 Purple Neon Genesis

 

rg550red_700x.jpg

 Ibanez RG550 Road Flare Red Genesis

 

rg550yellow_700x.jpg

Ibanez RG550 Desert Sun Yellow Genesis

Az RG550 Genesist 3 hangszedővel látták el, amiket HSH konfigurációban helyeztek el. A nyaki pozícióban egy V7 kerámia mágneses humbuckert, középen egy S1 AlNiCo mágneses single-coilt, a húrlábnál pedig egy V8 AlNiCo mágneses humbuckert találunk. Ezzel a kombinációval hatalmas kimenő jelet kapunk és a kristálytiszta hangzástól az éneklő szólóhangon keresztül a legdurvább zúzásig számtalan jól elhatárolható gitárhang érhető el.

Az RG550 Genesis gitárok Desert Sun Yellow, Purple Neon, Road Flare Red és  színekben készülnek, melyekkel érdekes kontrasztot alkotnak a fekete szerelvények és a fekete koptatólap.

 

rg570jewelblue_700x.jpg

 

RG570 Genesis

Az RG570 Genesis tulajdonképpen az RG550 rózsafa fogólappal készülő változata. Ez a verzió csak Jewel Blue színben készül, a rózsafa fogólapon fehérek a pozíciójelölők, és nincs a gitáron koptatólap. Az ötállású pickup-váltó, az RG550-nel megegyező módon működik: az 1-3-5 állásban a szokásos módon a / húrláb / mindkét / nyaki / pickup szól, azonban a 2. pozícióban a húrláb pickup belső tekercse és a középső single-coil, a 4. pozícióban pedig a nyaki hangszedő belső tekercse és a középső single-coil aktív.

 

RG521BK-.700x.jpgIbanez RG521 Black Genesis

 

RG521 Genesis

Ez a gitár a Genesis sorozat 2 humbuckeres, fix húrlábas modellje. A felhasznált faanyagok ugyanazok, mint az RG550-nél és az RG570-nél. Az alapvető különbség a pickup-kiosztásban fedezhető fel: a nyaknál egy kerámia mágneses V7 humbucker, a húrlábnál pedig egy AlNiCo mágneses V8 humbucker dolgozik. A pickup-váltó a két pickup ellenére is ötállású: az 1-3-5 állásban a szokásos módon a / húrláb / mindkét / nyaki / pickup szól, azonban a 2. pozícióban a húrláb pickup külső tekercse és a nyaki belső tekercse, a 4. állásban pedig csak a nyaki pickup belső tekercse aktív, vagyis ennél a hangszernél is alapból 5 hangszín variáció áll rendelkezésünkre.

 

RG 521_bl_700.jpg

Ibanez RG521 Jewel Blue Genesis

Az Edge tremolós húrláb helyett erre a gitárra fix Gibraltar Standard II húrlábat szereltek, a nyak anyaga rózsafa, és ezen a hangszeren sincs koptatólap. Egyéb paramétereiben az RG521 megegyezik a Genesis sorozat többi modelljével. Ezt a verziót fekete és kék (Jewel Blue) színben forgalmazzák.

A Genesis sorozat aktuális, időtlennek tűnő formái, az eredeti Edge tremoló, a nagyszerű „V” és „S” sorozatú hangszedők, a Super Wizard profilú nyak és a gazdag színválaszték, mind-mind olyan jellemzők, melyek miatt ez a széria garantáltan sikerre ítéltetett.

Hazai árak és specifikáció: Mezzoforte Hangszeráruház

Az Ibanez gitárok európai és hazai forgalmazója a MEINL Distribution.