zenesz_logo.pngTényleg dögösebbek lesznek a metál riffek a leeresztett hangolástól? Meddig érdemes elmenni a heavy metal hangzás érdekében? Nézzétek meg a videót!

 

 downtuning_experiment.jpg

 

 

 

Tényleg dögösebbek lesznek a metál riffek a leeresztett hangolástól? Ezt a kérdést tette fel videójában Rob Scallon, a műnek „A leeresztett hangolás kísérlet” címet adta.

 

A videóban Scallon körüljárja azt a kérdést, hogy leeresztett hangolással a metál riffek tényleg jobban szólnak-e. Normál hangolással kezdi, majd fél hangonként – D, C#, C stb. – egészen F#-ig jut el, közben lecseréli a húrokat a megfelelő vastagságúakra. Elszánt egy ember!

 

Amikor még ezt sem tartja elég heavy-nek, elméleti drop-Q hangolást alkalmaz, ami persze csak vicc… drop Q hangolás nem létezik. De a lehető legmesszebb elmegy a problematika tapasztalati úton történő feltárásában.

 

Végül is rátok marad, hogy eldöntsétek, leeresztett hangolással hevibb-e a heavy. Érdemes megnézni a videót, és érdemes Scallon többi videóját is megnézni a YouTube-on. A srác, nagyon tehetséges multi-instrumentalista és csodálatosan játszik a nyolchúros gitáron, szóval nem csak ilyen félig-meddig komoly videókat készít.