zenesz_logo.pngA Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA folytatódik.

A kéthetente megjelenő #HANGSZERMUSTRA videóblog sorozatban érdekes, ritka hangszerekkel ismerkedhetünk meg a világ különböző tájairól, melyeket jeles hazai zenészek közreműködésével mutatnak be. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

A mai adás vendége DRESCH MIHÁLY jazz-zenész, aki saját találmányát, egy akácfából készített, szaxofonbillentyűkkel megszólaltatott, népi furulyára emlékeztető, kromatikus hangszert, azaz a FUHUN-t hozta el nektek.

 

 

HANGSZERMUSTRA EXTRA E45 – FUHUN

„A jazz-zenekaromban is szerettem volna integrálni bizonyos dolgokat a népzenéből, hogy a nyelvezete egy picit átalakuljon, ne az amerikai standard muzsika határozza meg, hanem valami saját, valami itthoni. De ehhez, úgy éreztem nekem szűkségem lesz egy hangszerre, ami végül a furulyából indult ki. Gondoltam egyet, csinálok magamnak egy nagy furulyát gyalogakácból és hogy tudjak rajta modulálni elkezdtem rá billentyűket felrakni, a vége ez lett!” – mesélt hangszeréről Dresch Mihály zenész.

 

prototípus2 750x

A gyalogakácból készült prototípus

 

 Batka Ervin által készített végleges fuhun 750x

 A Batka Ervin által készített végleges fuhun

 

Sípszár melyet szintén Misi készített 750x

Sípszárak, melyeket Dresch Mihály készített


Ha tetszenek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert az érdekes hangszerek tárháza folyamatosan bővül.