zenesz_logo.pngTökéletes Ampeg SVT hangzás és feeling egy kompakt fej + láda összeállításban.

Az Ampeg basszuserősítők a rocktörténelem számos legendás felvételén hallhatók, rendkívül dinamikus hangzásukkal a legsikeresebb basszuscuccok között tartják számon őket már évtizedek óta. A most megjelent limitált kiadású Ampeg SVT Micro Bass Stack egy 200 W-os SVT Micro-VR fejből és egy SVT-210AV ládából áll, melyben egy pár 10 inches Eminence hangszóró dolgozik. Az összeállítás egyedi kék Tolex borítást és fekete hangszóróvásznat kapott.

Micro VR Head Limited Edition Blue Front 800x

A legendás SVT hangzás és érzet abszolút jelen van az SVT Micro VR fejben is. A tranzisztoros előerősítő és a MOSFET végerősítő jól együttműködve hozzák azt az ütős, crunch-os hangzást, ami a teljes méretű SVT-ket a professzionális basszuserősítők etalonjává tette. A hangzásunkat a kezelőpanelen található 3 sávos EQ-val egy Gain és egy Volume potival szabhatjuk testre. Kapunk még egy Limitert és egy -15 dB Pad nyomógombbal állíthatjuk a bemenetet aktív vagy passzív basszusgitárhoz. A főkapcsoló mellett kapott helyet a fejhallgató kimenet és egy audio bemenet két 3,5 mm-es mini jack aljzat formájában.

Micro VR Head Limited Edition Blue Rear 800x
Az erősítő hátsó paneljén megtalálható minden, ami fontos lehet egy ilyen basszuserősítőnél, gondolunk itt az effekt loop Send/Return aljzataira, a szimmetrikus XLR vonalkimenetre, mellyel a keverő vagy felvevő eszköz felé küldhetünk jelet. A két 6,3 mm-es jack hangfal kimenet 4 Ohm-os és párhuzamosan vannak kötve. Az erősítő 4 Ohm-on adja le a 200 W RMS teljesítményt, de csatlakoztathatunk ide két 8 Ohm-os vagy két 16 Ohm-os hangfalat is, ami fontos, hogy a terhelésnek minimum 4 Ohm-nak kell lennie.

 SVT 210AV Cabinet Limited Edition Blue 3qtr Left 500x

 

Az Ampeg SVT210AV láda tulajdonképpen a teljes méretű SVT hangfal könnyen hordozható alternatívája. Ideális olyan környezetben – például stúdióban, kisebb koncerthelyszíneken – ahol az SVT810-AV túl hangos és túl nagy méretű lenne. Az SVT210AV ládát is az Ampeg legendás Infinite Baffle ™ rendszere alapján tervezték, így maximális hatékonysággal működteti a két egyedi tervezésű Eminence hangszórót és hozza az ütős, jól artikulált Ampeg hangzást. Az SVT210AV hangfal többrétegű nyírfából készült, és masszívan csillapítja a rezgéseket, a hátrafelé terjedő hanghullámokat pedig a csillapított láda elnyeli.

 

 

Fontosabb adatok

SVT Micro VR 200
Teljesítmény (RMS): 200 W @ 4ohms
Előerősítő: tranzisztoros
Végerősítő: MOSFET
Méretek: 190 x 305 x 254 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 4,5 kg

SVT-210AV
2 x 10”-os egyedi Eminence hangszórók
Terhelhetőség: 200 W RMS @ 8 ohms
Frekvencia tartomány: 40Hz – 5kHz
Méretek: 640 x 330 x 280 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 11,9 kg


Az Ampeg MICRO VR Stack Ltd Edition Blue fej + láda stack júniustól lesz elérhető, a pontos időpontról és árról a hazai Yamaha márkakereskedőknél lehet érdeklődni.