zenesz_logo.pngA Fender Rumble basszuskombó sorozata az eddigi legnagyobb kivitelű változattal bővült, ez a Rumble 800.

A két 10 inches neodímium mágneses Eminence hangszóróval és egy nyomókamrás magassugárzóval ellátott kombó 800 W-ot teljesít és mindössze 13,15 kg a súlya.

Rumble 800 475x

A Fender az új kombót mind félprofesszionális, mind professzionális gitárosok számára tervezte és meglátásuk szerint pehelykönnyű súlya ellenére dörgedelmes mélyeket produkál, ugyanakkor rendkívül könnyen szállítható. A „D” osztályú végerősítő teljesítménye is figyelemreméltó, a gyártó szerint „mindent tud, amiről a Fender erősítők híresek, sőt még annál is többet”. A neodímium mágneses hangszórók kivételesen könnyű súlya közismert, az Eminence márkanév is jól cseng, és ha valaki inkább a dübörgő mélyeket preferálja, a magassugárzót egy kapcsolóval kiiktathatja.

 

Rumble 800 Combo panel 750

 

Ha kezelőpanelre tekintünk rögtön feltűnik, hogy három nyomókapcsolóval három hang karakter között választhatunk: Bright, Contour és Vintage. A négysávos EQ-val (Bass, Low Mid, High Mid és Treble) a kiválasztott hangzást testreszabhatjuk. Kapunk egy overdrive áramkört is, amit egy nyomógombbal aktíválhatunk és egy Drive, valamint Level potival paraméterezhetünk, bár a Gain potméter jelenléte azt sugallja, hogy overdrive nélkül is finom torzításba hajszolhatjuk az erősítőt. Kisebb helyszínek vagy gyakorlás esetén a kétállású (Full/Low) teljesítményváltó kapcsolóval nagyjából a negyedére csökkenthetjük az erősítő kimenő teljesítményét.

Rumble 800 Combo Bass Amplifiers Mozilla Firefox 2022 11 30 17 45 16

 

A Rumble 800 kombót meglehetősen jól ellátták csatlakozási lehetőségekkel. A hátsó panelen kaptak helyet az effekt loop send/return jack aljzatai, kapunk egy AUX bemenetet és egy fejhallgató kimenetet 3,5 mm-es jack formájában. Itt található a ground-lift kapcsolóval ellátott XLR D.I. kijárat, melyhez még Pre/Post kapcsoló is társul, ezen keresztül a PA rendszer vagy stúdióeszköz felé küldhetünk jelet. Külső hangfalhoz is csatlakozhatunk, ehhez egy SpeakON aljzat áll rendelkezésünkre – emellett látható a már említett magassugárzó kapcsolója – és a tartozék egygombos lábkapcsoló jack aljzata is idekerült.

Az erősítő megjelenésében egyértelműen a klasszikus Fender hagyományokat követi, az érdekes textúrájú fekete műbőr bevonat, az ezüstösen csillogó hangszóróvászonnal és a hagyományos Fender logóval őrzi a Fender ikonikus dizájnját.

 

 

Fontosabb adatok

Csatornák száma: 1
Hangszórók típusa: Eminence, 2 x 10”
Teljesítmény: 800 W
Méretek: 48,26 x 58,42 x 35,56 cm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 13,15 kg
Gyártás országa: Indonézia
Tájékoztató ár: 402 900 Ft

További részletek: Fender