zenesz_logo.png



A vintage inspirációjú csöves kombót egy 10 inches Celestion Creamback hangszóróval, háromállású teljesítményváltóval, csöves zengetővel, és tremoló effekttel vértezék fel.

Idehaza nem túl gyakran találkozunk a remek csöves Supro erősítőkkel, bár a Select Guitars kínálatában számos ilyen modell található. Októberben a Supro egy újabb kis kombóval, az Amulet-tel bővítette kínálatát. Az 1x10-es hangszóróval szerelt full csöves erősítőt stúdióhasználatra és kisebb koncerthelyszínekre tervezték, de persze halk gyakorlásra ideális társ.

1612RT AR 550x

A konstrukció egy darab 6L6 végcső köré épült, az előerősítőben három 12AX7 és egy 12AT7 dolgozik. A kombó kimenő teljesítményét három fokozatban szabályozhatjuk 1 W „hálószoba” hangerő, 5 W stúdióbarát és 15 W teljes teljesítmény között. Az konzervatív, együtemű (Single Ended) „A” osztályú erősítő rengeteg kívánatos és jól használható hangzást kínál a gitárosoknak. Az Amulet a Volume poti középső állásáig tiszta, meleg hangzást szolgál fel, az a crunchos hangzás, ami egy Supro-tól elvárható 12 óra állás után jelentkezik, és ha kitekerjük a potmétert, akkor megjelenik a hegedűszerű, éneklő overdrive-os sound.

Supro control panel 1293x


A kezelőpanelen egy kétsávos EQ-val találkozhatunk, a Reverb gombbal a rugós zengetés mennyiségét adagolhatjuk, a Speed és Depth szabályzók pedig a tremoló (vibrato) effekthez tartoznak. Az erősítő hátoldalán még egy 8 ohmos külső hangszóró kimenetet helyzetek el, és itt találjuk a külön megvásárolható kétgombos SF2 Supro Dual lábkapcsoló jack bemenetét is. A lábkapcsolóval a zengetőt és a tremoló effekteket tudjuk aktiválni.

1612RT Rear 550x

 

A Celestion legendás vintage hangzású G10 Creamback hangszórója jelentős 45 W-os teljesítményre képes. Gazdag mélyei jól kiegészítik az Amulet éneklő hangját, míg a kissé cruncholó felsőközép tartománya és meleg magasai hozzásegítenek az erősítő kivételesen jól artikulált hangzásához. A kombó ládája nyárfából készült és fekete retro mintázatú Tolex műbőr borítást és nyers színű hangszóróvásznat kapott. A kombó súlya mindössze 13,1 kg, vagyis könnyedén magunkkal tudjuk vinni stúdióba, próbára.

A Supro Amulet nem tartozik az olcsó erősítők közé, hazai tájékoztató ára 498 000 forint.

 

 

Fontosabb adatok:

Teljesítmény: 1W / 5W / 15W
Hangszóró: Celestion Creamback 10
Hangszóró terhelhetőség: 45 W
Effektek: reverb, tremoló
Bemenetek száma: 1
Hangszóró kimenet: 2 x 8-ohm
Méretek: 43,2 x 20,3 x 44,5 cm
Súly: 13,1 kg
Gyártó oldala: https://www.suprousa.com/amplifiers/amulet/#specs