zenesz_logo.pngA Yamaha június 3-án mutatta be népszerű THR30II wireless desktop erősítői elegáns fekete és fehér változatát, melyek az eddigi klasszikus krémszínű mellett kaphatók.

 

A Yamaha kedvelt desktop, vagy ha úgy tetszik asztali gitárerősítőiről már többször írtunk, sőt a THRII10-ről tesztet is közöltünk. A második generációs, THRII típusjelzésű modellek 2019 őszén kerültek be a Yamaha kínálatába. A THR-II sorozat mindegyik modelljében a Yamaha Virtual Circuit Modelling (VCM) erősítő modellező technológiáját alkalmazták, és a cég jelentősen bővítette az elérhető erősítő modellek számát, a korábbi 5-ről 15-re. Az erősítőket Bluetooth képességgel is felruházták, amivel kísérő sávokat, vagy egyéb zenét továbbíthatunk a kis erősítőkre, és ami lehetővé teszi a THR Remote alkalmazás használatát.  A THR10II Wireless és a THR30II Wireless modelleknél pedig egy, a Line 6 Relay G10T adóval (nem tartozék) kompatibilis fedélzeti vevő egységet is beépítettek az erősítőkbe.

Most a Yamaha THR30II wireless modellek új fekete és fehér színű verziójával egészült ki a sorozat, amiben még THR30IIA wireless típusjelzéssel akusztikus gitárra optimalizált modell is megtalálható.

THR30II Wireless BL Angle Left 750x

 

„A design mindig is fontos része volt a THR történetének” – mondta Dave Miner, a Yamaha Guitar Group termékmenedzsere. „Amikor olyan gitárerősítőt készítünk, ami az otthoni használat különböző módozatait célozza meg, mindenképpen olyan terméket akarunk létrehozni, ami mind esztétikailag, mind fizikailag könnyen beilleszthető ezekbe a terekbe. Most már színválasztékot is kínálunk a THR30II Wireless modellek esetében, hogy még több gitáros találja meg az életstílusához illő modellt. Ez az első eset, hogy egy THR erősítőt több színben is készítünk, és ezzel egy kicsit a THR modellek megjelenésének elmúlt tíz évét is ünnepeljük” – fejezete be Dave Miner.

 

THR30II Wireless WH Angle Left 750x

 

A Yamaha a THR mini erősítőivel tulajdonképpen egy új termékkategóriát hozott létre, az ún. desktop vagy asztali gitárerősítőt. A sorozat modelljei jól felszerelt, izgalmas hangzásokkal felvértezett, különleges gyakorló erősítők, melyek egy laptop vagy asztali gép mellett elhelyezve könnyen hadra foghatók felvételre is, de például az öltözőben, koncert előtt is hasznos társunk lehet. A THR30II Wireless erősítőkben 5 gitárerősítő modell – CLEAN, CRUNCH, LEAD, HI GAIN, SPECIAL – áll rendelkezésünkre, melyeket háromféle új módban használhatunk: MODERN, BOUTIQUE, és CLASSIC.  A gitárerősítő modellek mellett THRII sorozattal 3 basszus és 3 mikrofonozott elektroakusztikus erősítő modellt is kapunk, valamint egy FLAT beállítást, ami az erősítő modellezést kiiktatja, így akár más hangszereket is csatlakoztathatunk a kis Yamahákhoz.

THR30II Wireless WH Back 750x

 

Ami a ki- és bemeneteket illeti, a THR30II Wireless erősítőn megtaláljuk INPUT (1/4"), AUX (Sztereó mini), PHONES (Sztereó mini) bemeneteket és az USB csatlakozót, direkt felvételhez és lejátszáshoz. A Yamaha Extended Stereo technológiának és ez ehhez optimalizált erősítő doboznak köszönhetően az erősítő jó minőségű sztereó hangképet produkál, melyben a sztereó effektek jól érvényesülnek. A THR30II Wireless modellen sztereó vonalkimenetet is kapunk két 6,3 mm-es jack formájában.

 

 

Az erősítők áráról és pontos elérhetőségéről a hivatalos Yamaha viszonteladóknál lehet érdeklődni.
További technikai információk: Yamaha