zenesz_logo.pngKlasszikus hangzás limitált kiadásban, más ruhába öltöztetve…

A külföldi szaksajtó azon élcelődött, hogy a 2022-es nyári NAMM Show nem múlhat el anélkül, hogy a VOX legalább egy limited edition Vox AC30 modellt ne mutasson be. Nos, tévedtek, a hosszú múltra visszatekintő gyártó úgy döntött, hogy az AC10C1 és AC15C1 limitált kiadású Rich Blue bevonatú modellekkel bővíti csúcskategóriát képviselő csöves erősítőinek kínálatát.

AC10 RB slant l 700x

Vox AC10C1 Rich Blue

 

A Vox AC10C1 Rich Blue a kivételesen népszerű AC10C1 gitárkombó limitált kiadású változata, kék műbőr borítással, klasszikus, aranyszínű rombusz szövéssel díszített hangszóróvászonnal, krémszínű gombokkal, szellőzőráccsal és fogantyúval valóban szemet gyönyörködtető látvány. Az előerősítőben 2 x 12AX7, a végfokban 2 x EL84, ahogy az meg vagyon írva. A 10 W teljesítmény egy 1 x 10”-os Celestion VX10 hangszórón keresztül szólal meg. Volume, Gain, Bass és Treble potik, valamit a beépített, stúdióminőségű Reverb szintszabályzója alkotják a legendás erősítő egyszerű kezelőfelületét. Alacsonyabb Gain állással, a Vox-tól megszokott gazdag, meleg, tiszta hangzást kapjuk, több viszont gain-nel gyorsan elérjük azt a krémes overdrive területet, amelyről szintén híres a Vox. A zárt láda hátoldalán külső hangfal csatlakoztatására is van lehetőség.

AC15 RB slant l 750x

Vox AC15C1 Rich Blue

A Normal és Top Boost csatornákkal büszkélkedő, teljesen csöves (3 x 12AX7 és 2 x EL84) kombó 15 W teljesítménnyel szállítja az autentikus brit hangzást a 12”-os Celestion G12M Greenback hangszórón keresztül. A Normal csatorna egy Volume potit, míg a Top Boost a saját hangerő mellett egy Bass és Treble szabályzót kapott, a Master szekcióban pedig egy Master Volume és egy Tone Cut poti áll rendelkezésünkre. A meggyőző hangzást a Depth és Speed szabályzókkal ellátott Tremolo effekt és a lábkapcsolóval is kezelhető rugós Reverb tesz teljessé.  

A részben zárt láda hátoldalán helyezték el lábkapcsoló csatlakozóját, valamint a két külső hangfal kimenetet, melyhez egy impedancia kapcsoló is tartozik. Az erősítők feltehetően a június 3-án kezdődő 2022-es nyári NAMM Show-val egy időben lesznek elérhetők, a javasolt kiskereskedelmi árak a következők:

Vox AC10 C1 USD 599/GBP 499
Vox AC15 C1 USD 749/GBP 629

A hagyományos kivitelű Vox AC15 és Vox AC10 elérhető a Thomann-nál 619 EUR és 499 EUR áron. A cikk végére standard kivitelű kiadásokról került be két videó, minthogy hangzásban nincs különbség a Rich Blue Limited Edition-hoz képest.