zenesz_logo.pngA Victory Amplification bővítette V4 csöves pedálerősítő sorozatát, van három új jövevény, a Jack, a Copper és a Sheriff, míg a Kraken és a Duches erősítőket továbbfejlesztették.

Most már mindegyik V4 modellben megtalálható a Two Notes DynIR virtuális hangfal technológiája, a Valve Response áramkörrel kiegészített végfok és a fejhallgató kimenet. Így most már öt nagytudású, különböző karakterű és hangzású erősítővel büszkélkedhet a V4 széria.

A korábbi V4 erősítőkhöz hasonlóan, mindegyik új modellben három CV4014 és egy EC900 dolgozik az előerősítőben, míg a D osztályú végerősítő 180-wattot teljesít. Az egyik újdonság a végerősítőbe épített Valve Response áramkör (V.R.C), ami még inkább egy hagyományos csöves végerősítő érzetét, reagálását kelti, holott egy apró „doboz” produkálja a 180 W teljesítményt. Ahogyan említettük, mindegyik modellben jelen van a Two Notes DynIR virtuális hangfal technológiája, aminek köszönhetően közvetlenül a pedálról hatféle virtuális hangfal közül választhatunk, melyeket a Victory és a Two Notes előadója, Rabea Massaad készített, kifejezetten a V4 erősítők számára.

Összesen 10 féle virtuális Victory hangfalmodell közül válaszhatunk, de ehhez az erősítőt a pedál oldalán található USB porton keresztül számítógéphez kell csatlakoztatni. Így az ingyenesen letölthető Torpedo Remote szoftverrel nemcsak a további hangfalmodelleket érhetjük el, hanem a végerősítő, a hangfal-mikrofonozás, az EQ, a Reverb és egy Enhancer paramétereihez is hozzáférünk.

JackPdAmp large 750x

The Jack

A The Jack modellt gyártó mindentudó „all-rounder” erősítőként hirdeti, ami a Guthrie Govan-nel közösen tervezett V30 The Jack fejre épül. A The Jack két csatornával rendelkezik, melyeket lábkapcsolóval válthatunk, az első egy tiszta, vagy enyhén túlhajtott karakterű hangzást nyújt, míg a másodikat tökéletes overdrive hangzás jellemzi. Mindkét csatorna dedikált Gain és Master szabályzót kapott, emellett háromsávos EQ-t, beépített Reverbet, hatféle hangfal szimulációt kínál még az erősítő.

A hátsó panelen találjuk a soros effekt loop aljzatait, valamint egy szimmetrikus XLR és egy 6,3-es jack vonalkimenetet, melyekről hangfalszimulált jelet küldhetünk a keverő vagy felvevőeszköz felé. Az XLR kijáraton mindig hangfalszimulált jel jelenik meg, míg egy apró kapcsolóval a TRS kimenetnél válthatunk a direkt és a hangfalszimulált jel között. Fejhallgató kimenetet és egy 9 voltos DC kimenetet is kapunk, melyről más effekteknek adhatunk tápfeszültséget.

 

CopperPdAmp large 750x

The Copper

A következő V4 modell a The Copper, melynek hangzását a fényes brit hangzás és a blues-os soundok inspirálták. Míg a legtöbb V4 pedálerősítő kétcsatornás, a The Copper esetében a csatornaváltó lábkapcsoló helyén egy Treble Boost kapcsolót találunk, amit aktiválva fényes, túlhajtott csöves hangzást és hosszú hangkitartást érhetünk el. A The Copper modellen a Gain II poti helyett a Treble Boost szekció kapott még egy Tone szabályzót.

Egyéb szempontból – Two Notes DynIR technológia, Valve Response áramkör, beépített digitális Reverb – a The Copper kezelőszervei, kimenetei megegyeznek a The Jack modellnél leírtakkal.

SheriffPdAmp large 750x

The Sheriff

Az utolsó új V4 modell, a The Sheriff a 60-as évek blues hangzásától kezdődően a hair metal sound-ig bezárólag mindent szállít, ami azokban az évtizedekben a brit rockzenét jellemezte. Ez az erősítő is kétcsatornás, az első csatorna – Vintage – felelős a klasszikus rock hangzásokért, míg a második – Hotrod – a moddolt Plexi hangzást tudja. A két csatorna egymástól független Master és Gain szabályzóval rendelkezik, itt is megtalálhatjuk a három sávos EQ-t, a forgókapcsolót, mellyel a Two Notes presetek közül választhatunk és a digitális zengetőt. A többi kezelőszerv és kimenet ugyanaz, mint a The Jack modellnél.

Duchess 27 700x

The Duches

Ez a pedálerősítő már korábban is létezett, de most ezt a modellt is frissítették, kisebb lett, és megkapta a Two Notes DynIR virtuális hangfal szimulációját, valamint a végfokba integrált Valve Response áramkört. Ez az erősítő nem kétcsatornás, helyette a Tremolo lábkapcsoló benyomásával a vintage kaliforniai csöves erősítők világában kalandozhatunk. Ennek a korszaknak volt a népszerű effektfajtája a tremoló, aminek sebességét, intenzitását, hangerejét dedikált porméterekkel szabályozhatjuk. A zengetővel, a hatféle Two Notes IR presettel, a csöves előfokkal igazi csöves vintage hangzásokat érhetünk el. És ha mindez még nem volna elég, az előfok és a végfok közé iktatott soros effekt loop segítségével olyan további effekttel dúsíthatjuk hangzásunkat, amilyennel csak szeretnénk.

v4 kraken 700x

The Kraken

A V4 The Kraken is két, lábkapcsolóval váltható független csatornával rendelkezik, melyek dedikált Gain és Master szabályzót kaptak. Míg az első csatorna inkább a klasszikus brit rock hangzásvilágot idézi meg, a második csatorna a modern amerikai „monster” high-gain sound-ot szolgálja fel. A háromsávos EQ Bass, Middle, Treble szabályzói mellett a beépített digitális Reverb potméterével, valamint egy SIM Presets és egy SIM Level tekerővel találkozhatunk a V4 Kraken letisztult kezelőfelületén. Ennél a modellnél is hatféle Two Notes IR preset közül választhatunk, de az ingyenesen letölthető Torpedo Remote szoftverrel ezek számát tovább bővíthetjük. Ez a modell is megkapta a végerősítőbe épített Valve Response áramkört, és elődjéhez képest az is változás, hogy a TRS kimenetnél állítható, hogy hangfalszimulált vagy direkt jelet küldjünk ki, és a hátsó panelen megjelent egy fejhallgató csatlakozási lehetőség is.

Mindegyik Victory V4 hibrid pedálerősítő masszív fémházat kapott és méretéből eredően akár egy pedálboardon is elférhet. Fontos, hogy a 180 W teljesítményt ezek az erősítők 4 ohm-nál adják le, de minthogy viszonylag kevés 4 ohmos gitárláda létezik, ami 180 W-tot elbír (ilyen pl. a Victory V112 Neo) tudnunk kell, hogy a V4 Kraken 8 ohm-nál 90 W-ot teljesít, míg egy 16 ohm-os ládával ez 45 W-ra csökken.


A Victory V4 sorozatú pedálerősítők javasolt kiskereskedelemi ára egységesen GBP 799 / USD 999.