zenesz_logo.pngAz Orange Amplification tovább bővítette sikeres Crush erősítő sorozatát, megjelent a 100 wattos Super Crush 100 fej és kombó.

 Super Crush100H 1 front 1200x

 

Az Orange Super Crush 100 erősítő és kombó a jól sikerült és népszerű Crush Pro receptje alapján készült és annak továbbfejlesztett változatának tekinthető. Az új erősítőkben ugyanaz a 100 Wattos A/B osztályú végerősítő dolgozik, mint a 2019-es NAMM Show-n bemutatott Pedal Baby modellekben, és ezt kombinálták egy teljesen analóg együtemű kétcsatornás JFET előerősítővel, ami a meleg, csöves karakterű hangzások széles spektrumát nyújtja. A Super Crush erősítőket CabSim hangfalszimulált szimmetrikus vonalkimenettel is ellátták, amelynél egy kapcsolóval választhatunk egy nyitott vagy zárt 2 x 12-es láda között.

 

Super Crush100H 5 back 1200x

 

A beépített digitális reverb kiváló minőségű rugós zengetéssel dúsítja hangzásunkat, míg a teljesen pufferelt soros effekt loop segítségével minden szükséges effektet a jelútba iktathatunk.

„A tranzisztoros kivitel nem jelent élettelen hangzást. Ezt már korábban is bizonyítottuk a Crush Pro sorozatunkkal, és újra és újra bizonyítjuk. A Super Crush 100 ugyanazt a jól kipróbált 100 Wattos végfokot kapta, ami a Pedal Baby 100-ban már igazolta ezt, és a nagy csöves erősítők dinamikáját és érzetét nyújtja. Szerintünk ezekkel az erősítőkkel sikerült – tranzisztoros analóg áramkörökkel – a legjobban megközelíteni a csöves hangzás feelingjét” – nyilatkozta az Orange.

Super Crush100Combo 1200x
Mind a fej, mind a kombó változat kétcsatornás, egy Clean és egy Dirty csatorna áll rendelkezésünkre. A csatornaváltás történhet lábkapcsolóval, vagy a kezelőpanel sarkában – a főkapcsoló, a Master Voulme és a Reverb potméterének társaságában – elhelyezett csatornaváltó kapcsolóval

A nagy dinamika tartalékkal rendelkező Clean csatorna, fényes, kissé vintage ízű brit sound-ot produkál, ugyanakkor a hangerő növelésével a cruncholó, blues-os hangzást is elérhetünk. A Clean csatornát egy hangerő, egy mély, valamint egy magas hangszín potival kezelhetjük. A Dirty csatornán már 3 sávos passzív EQ-val van dolgunk, és ez a csatorna – akárcsak egy csöves erősítőnél – a tiszta hangzásoktól az ütős, high-gain hangzásokig képes kiszolgálni a gitáros igényeit, attól függően, hogy a gitár hangerő gombját, vagy az erősítő Gain potiját mennyire tekerjük fel.

A hátsó panelen található két hangfalkimenetre köthetünk 1 x 8 ohmos, 1 x 16 ohmos vagy 2 x 16 ohmos ládákat. Az erősítő méretei 23 cm x 55 cm x 25 cm, súlya 11,2 kg, narancs és fekete színben lesz kapható, tájékoztató ára 511 EUR.

 

Super Crush100 C 7 top kombo 1200x

 

A Super Crush 100 kombó változatot egy Celestion G12K-150 hangszóróval szerelték fel, ami ütős, klasszikus brit hangzást eredményez. A 150 Wattal terhelhető, nagyméretű H-type kerámia mágneses csúcskategóriás hangszóró az erősítő minden egyes wattjából a maximumot hozza ki. A kombó erősítő szekciója megegyezik az Orange Super Crush 100 fejnél leírt erősítővel. Az Orange Super Crush 100 kombó is fekete, valamint narancs színben készül, méretei 45cm x 55cm x 29 cm, a súlya pedig 18,1 kg. Tájékoztató ár: 715 EUR.

 


További részletekért érdemes ellátogatni az Orange weboldalára.