zenesz_logo.pngA német prémium gitárerősítőket gyártó Diezel Amplification bemutatta VH Micro 30 wattos mini erősítőjét.

VH Micro 700x 

Peter Diezel rendkívül keresett és karakteres csöves erősítői 1992 óta hódítanak a profi gitárosok körében színpadon és stúdióban egyaránt. A Diezel négycsatornás high-gain legendája, a VH4 1994-ben született meg, és olyan gitárosok „keze alatt” forradalmasította a falbontó rock és metal hangzást, mint a James Hetfield (Metallica) vagy Adam Jones (Tool).

A VH4 harmadik csatornája – a Mega csatorna – beírta nevét a hard rock történetébe. Ez a csatorna produkálja azt a Diezel védjegyének számító soundot, amely ideális akár kőkemény heavy metal kíséretekhez, akár szárnyaló szólókhoz. A VH4 harmadik csatornája olyan hírnévre tett szert, hogy sokan kifejezetten emiatt vették meg a nem éppen olcsó erősítőt. A VH Micro kizárólag erre a híres Mega csatornára épült, és 30 W utánozhatatlan Diezel hangzással szolgál.

A Diezel apró VH Micro erősítőjének híre már szeptember 1-jén kiszivárgott, pár napja azonban hivatalosan is bejelentették. Először csak Japánban volt kapható a VH Micro fej, de most már világszerte elérhető. Ez az erősítő is azt a trendet követi, amit a Friedman BE Mini és a Bogner Mini Ecstasy modellek, melyek ugyanonnan, a Boutique Amp Distribution műhelyéből származnak, aminek egy része még júniusban leégett, de szerencsére erősítők nem semmisültek meg.

 

Diezel Vh Micro 650x

 

A VH4 egy tranzisztoros 30 W-os fej, ami ikonikus elődje megjelenését idézi, és megbízhatóan szállítja annak legendás hangját, méghozzá egy pehelykönnyű kompakt kivitelben. A fedélzeti soros effekt looppal kiegészítve tökéletes eszköz lehet stúdióban, vagy akár színpadon is.

 

Diezel Vh Micro rear 650x

 

A kezelőpanelen a háromsávos EQ (Bass, Middle, Treble) mellett Master, Deep, Presence és Gain potik sorakoznak, de a Friedman és Bogner erősítőktől eltérően itt nem kapunk mini kapcsolókat extra hangzások eléréséhez. Az EQ potikhoz nem szükséges különösebb magyarázat, a Presence tekerővel a 3 kHz feletti tartományt tehetjük fényesebbé. Ha feszes, mégis testes mélyeket szeretnénk előállítani, a Bass potit kicsit lejjebb véve és a Deep potit feltekerve döbbenetes hangzások érhetők el. A Deep tudása leginkább a lejjebb hangolt vagy bariton gitároknál érvényesül. A hátsó panelen az effekt loop aljzatait és a két hangfalkimenetet (8-16 Ohm) találjuk.

Az alábbi videók tanúsága szerint, bár tiszta hangzások is előcsalogathatók a kis VH Micro-ból, ez az erősítő egyértelműen a hard rock és heavy metal stílusokra született, az AC/DC crunchos torzításától kezdve a legvadabb lehangolt metal mélységekig mindent tud, igazi kis fenevad. Ahogyan az egyik videóban említik, nem csak metal gitárosoknak lehet hasznos eszköz, annyira kedvező az ára, és olyan kevés helyet foglal, hogy akár kisebb stúdiókban is ott lehet helye, ha éppen valamely elvetemültebb hangzásra van szükség, csak levesszük a polcról.

 

 

Technikai adatok:

Csatornák száma: 1
Teljesítmény: 30 W
EQ: 3 sávos + Presence, Deep
Bemenet: 1 x 1/4"
Kimenet: 2 x 1/4" (8/16 ohm)
Méretek: 241 x 159 x 133 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 1,8 kg
Tartozék: 24 V-os univerzális tápegység
Tájékoztató ár: 315 EUR