zenesz_logo.png



A brit erősítőtervező, Martin Kidd és csapata a Victory-nál elég jól lendületbe jöttek, legalábbis, ami az uzsonnás doboz fazonú Compact sorozatukat illeti.

355590-angle 700x.jpg

 

Megalkották a VX The Kraken, az RK50 Richie Kotzen, a V30 The Countess és a Sheriff 22 modelleket, és most egy újabb taggal bővült a széria, a 35 W-os VC35 The Copper Head személyében.

 

A VC35 egycsatornás fej egy metálfényű vörösréz színű házban lakozik és minden porcikáján érezhető a brit hatás. Tény, hogy a Vox AC 30 és Matchless kombóknak volt idejük fejlődni az elmúlt 50 év során, és ezeknek a modelleknek a hatása nem múlhatott el nyomtalanul, de a  Victory még egy csavart vitt bele a joggal tisztelt és kedvelt felmenői ág karakterébe.

 

 

355591-rear 700x.jpg

 

Az előerősítőben két 12AX7 és egy EF184 dolgozik a négy EL84 végcső pedig igazolja a Vox inspirációt, a hozzáértők így elvárhatják a csilingelő magasakat és az ütős közepeket. A Victory hűséges a brit hagyományokhoz, így ezt is megkapjuk, és még többet: a tisztán popos hangzástól a klasszikus high-gain rock soundon keresztül az amerikai butik-jellegű clean hangzásokig szinte mindent.

 

 

detail 1.jpg

 

 

Egy szál Gain szabályzóval kell a The Copper VC35-nek a drive hangzások széles skáláját előállítani, és ebben segítségére vannak a vele jól együttműködő hangszínszabályzók, ideértve a Bass Cut kapcsolót, ami lehetőséget ad a mélyekbe történő intenzív beavatkozásra.  Hasonló figyelmet szenteltek a középtartomány kezelésének is, a hagyományos Middle potméter mellett egy Mid Boost kapcsolót találunk, mellyel jelentős közép emelés érhető el. A Victory szakemberei szerint a Mid Boost és a Bass Cut kapcsolókat aktiválva, és nagymennyiségű Gaint adva lehet a legkönnyebben ütős, klasszikus rock hangzást kihozni az erősítőből. 

 

 

tone.jpg

 

 

Ha tovább vizsgáljuk a kezelőpanelt, még egy olyan szabályzót találunk, ami a Vox rokonságra utal, ez pedig a Master Tone. Ez a poti a gitárjel felső frekvenciáit kezeli, és a fázisfordító után helyezték el. A hangszínszabályzás áramköre hatással van a túlhajtott hangzás karakterisztikájára, és ha sok magasra van szükségünk a korrekt overdive-os hangzáshoz, akkor ezzel a Tone potival szükség esetén megszelídíthetjük a magasakat a Master szekcióban. Ha nincs szükségünk a VC35 The Copper teljes teljesítményére, akkor a háromállású főkapcsolót Low állásba állítva 12 W teljesítményt kapunk, ami kisebb hangerőt, nagyobb kompresszálást, eltérő felharmonikusokat és dinamika választ eredményez. Itt jegyezzük meg, hogy a főkapcsoló Preheat állása a Standby módnak felel meg.

 

 

low mode.jpg

 

 

A V40 Duchess fejhez hasonlóan a VC35-öt is ellátták digitális zengetővel, soros effekt loopal, melynek aljzatait a hátsó panelen helyezték el és az opcionálisan megvásárolható lábkapcsolóval kezelhető. Szintén itt találhatók a hangfalkimenet 1 x 16 Ohmos és 2 x 8 Ohmos csatlakozói. A gyártó egyrészt a nyitott hátú, függőleges elrendezésű 2 x 12-es V212-VB, hangfalat ajánlja a fejhez, melyben egy Celestion G12M Greenback és egy Celestion G12H Anniversary hangszórót szereltek. Másrészt ajánlják az egy Celestion G12M Creamback hangszóróval szerelt 1 x 12-es V112-VB ládát, mint ideális megoldást az új vörösréz uzsonnás dobozhoz.

 

 

 

 

Az erősítő tájékoztató ára 1 189 EUR, további információk Victory Amp.