zenesz_logo.pngA Victory Amplification bejelentette a Richie Kotzen RK100 Custom Limited Edition 100 wattos, teljesen csöves gitárerősítőt, amelyből mindössze 20 darabot gyártanak, és közvetlenül a Victory-tól lehet megrendelni.

RK100 700.jpg


A brit Victory még 2017-ben indította útjára a Richie Kotzen RK50 sorozatot, felélesztve a hosszú ideje tartó kapcsolatot az ünnepelt amerikai rock zenész és Martin Kidd, a Victory főtervezője között. Az RK50 hatalmas sikert aratott teljesen csöves, kompromisszumokat nem ismerő rock hangzásával, beépített zengetőjével, tremolójával. 2018-ban Richie megkereste a céget egy nagyobb, 100 wattos erősítőfej ötletével. Olyan erősítőt képzelt el, amit turnékon tud használni, ami tudja a nagy színpadokra való old-school rock hangzásokat, de néhány plusz képességgel is rendelkezik. Fel tudja idézni a késő ’60-as évek brit erősítő fejek klasszikus sound-ját, feelingjét, de Martin Kidd összetéveszthetetlen hangzásbeli jellemzőivel.

 

 

RK100 rear 700.jpg

 

A hagyományos két csatorna/négy bemenet felállás helyett az RK100 CLE modellen Normal és Bright csatornát találunk, egy bemenettel. A csatornák egymástól függetlenül és keverve is használhatók, ezt egy háromállású kis kapcsolóval állíthatjuk be. Ha szükséges, a Bright csatornára még több fényességet csempészhetünk a Bright gomb kihúzásával. A hagyományos EQ szekció (Treble, Middle, Bass) után a Master Volume potit helyezték el, hogy barátságosabb hangerő szintek mellett is csodálatos túlhajtott hangzásokat tudjunk elérni. Az RK100 CLE teljesítményét egy kapcsolóval 30 wattra csökkenthetjük, hogy még rugalmasabban kezelhessük a hangerő/dinamika viszonyt. Az előerősítőben három 12AX7, vagy ECC83 dolgozik, és egy belül elhelyezett bias kapcsolónak köszönhetően a végcsövek esetében is választhatunk a 4 x EL34 és a 4 x 6L6 konfiguráció között. Az erősítőt ellátták soros effekt looppal is, amit egy bypass kapcsoló segítségével könnyen „megkerülhetünk”.

 

 

RK100  Richie Kotzen 700x.jpg

 


A Victory RK100 Custom Limited Edition erősítőn Richie kedvenc fehér-fekete-arany színkombinációja köszön vissza,  minden egyes darab sorszámozott, és Richie Kotzen aláírását viseli. Az ár – ahogyan az ilyen Signature Limited kézzel gyártott erősítőknél lenni szokott – szívbemarkoló: £1 999 vagyis nagyjából 2 465 USD.

 

Ugyanakkor Richie Kotzen nyári budapesti koncertjén volt szerencsénk hallani, hogy két Victory RK 100 fej-láda milyen bitangul képes szólni. Reménykedjünk, hogy esetleg lesz ebből a 100 wattos verzióból is standard, sorozatgyártású verzió…

 

További információk: https://www.victoryamps.com/rk100-richie-kotzen