zenesz_logo.png



Az Alice In Chains gitárosának hangzása egy kis dobozban – a Friedman Amplification bemutatta az új 20 Wattos Jerry Cantrell signature JJ Junior fejet és kombót.

Friedman_JJ-JR_head_front_700x.jpg

 

 

 

Dave Friedman és Jerry Cantrell közös munkájának eredményeként készült el az Alice In Chains gitárosának első signature modellje, a Friedman JJ-100 erősítőfej, ami azonnali sikert aratott. A most megjelent 20 Wattos változat, a JJ Junior fej és kombó tervezésekor az volt a közös szándék, hogy az új modell hangzása minél inkább megegyezzen az elődjével, ugyanakkor jelentősen csökkentsék a teljesítményt, és rugalmas, sokoldalú, stúdióban, színpadon és gyakorlásra egyaránt alkalmas erősítőt hozzanak létre, masszív „a la Jerry” rock hangzásokkal megpakolva.

 

A JJ-Junior is kétcsatornás (DIRTY, CLEAN), az előerősítőjében 3 db 12AX7, a végfokban pedig 2 db EL84 cső állítja elő azt a telített, komplex, felharmonikusokban gazdag hangzást, ami a JJ-100-at oly népszerűvé tette, de a Clean csatorna AC30-szerű tiszta hangja is ott lapul a kis erősítőben. A demó videó tanúsága szerint a Clean csatornát is bele lehet tekerni egészen kellemesen crunchos, bluesos hangzásokba. Persze a fej fő erőssége a DIRTY csatorna, melynek szinte végtelen hangzás variációit kivételesen alaposan mutatja be a videó.

 

Friedman_JJ-JR_head_back_700x.jpg

 

 

Ameddig a CLEAN csatorna mindössze egy hangerőgombot, és egy Bright kapcsolót kapott, a DIRTY csatorna Gain, Master, Treble, Middle és Bass potikkal rendelkezik, a Presence gomb pedig mindkét csatornára hatással van. Három apró, kétállású kapcsolót is felfedezhetünk a kezelőgombok felett, a legszélső a Bright, középen a csatornaváltó, balra a JBE kapcsoló, ami Friedman elmondása szerint még több gaint és felharmonikus tartalmat ad a hangzáshoz. A full csöves fejet ellátták hangszóró emulált XLR kimenettel is, és a műterhelésnek köszönhetően a kimenet hangszóró csatlakoztatása nélkül is alkalmas felvételre.   

 

A hátsó panelen kaptak helyet az effekt loop send/return aljzatai, a földleválasztó kapcsoló, a lábkapcsoló csatlakozója és az impedancia váltó kapcsolóval ellátott két hangfalkimenet, vagyis két ládát is csatlakoztathatunk az erősítőhöz. Az erősítő háza balti nyírfából készült, esztétikus fekete Tolex borítással, és ugyanazzal a mintázatú „hangszóró” vászon betéttel, mint amit nagy JJ-100-on láthatunk.

 

 

Jerry Cantrell 500x.jpg

 

 

A fej kombó változatát egy 16 Ohmos Celestion G12M Creamback hangszóróval szerelték fel. A Jerry Cantrell JJ-Junior fej egyaránt jól használható metal, rock, vagy blues zenére, a kézzel forrasztott, csak prémiumkategóriás alkatrészekből épített fej nem olcsó, de ezért az árért egy kivételesen sokoldalú, sokféle stílusban helytálló, valóban egyedi hangú erősítőt kapunk.

 

 

 

 

 

Fontosabb adatok:


Teljesítmény: 20 W
Két csatorna – Dirty / Clean
Csövek: 2 x EL 84, 3 x 12AX7
Hangfalkimenet: 8 és 16 Ohm
Tartozék egygombos lábkapcsoló

Fej

Méretek: 457 x 216 x 210 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 9,97 kg
Tájékoztató ár: 1 690 EUR
Kombó
Méretek: 438 x 298 x 438mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 23,6 kg
Tájékoztató ár: 1 899 EUR

 

További információk: Friedman Amplification