zenesz_logo.png



A Dark Terror és Dual Dark erősítőinek sikerén felbuzdulva az Orange bemutatta a Micro Dark fejet, ezt az apró csöves-tranzisztoros hibrid erősítőt, amely kiválóan illeszkedik az elődök alkotta sorba.

 

MicroDark-570x.jpg

A Dark Terror és Dual Dark erősítőinek sikerén felbuzdulva az Orange bemutatta a Micro Dark fejet, ezt az apró csöves-tranzisztoros hibrid erősítőt, amely kiválóan illeszkedik az elődök alkotta sorba. A fekete ruhába öltöztetett Micro Darkon ugyanazt a jól sikerült Shape hangszínszabályzót találjuk, mint elődein, és a megtévesztően egyszerű kivitel jól leplezi az erősítő sokoldalúságát.

A Micro Dark belsejében azonban bőségesen akad kifinomult megoldás az új 12AX7 meghajtású high-gain előerősítőnek köszönhetően, melyből sikoltó piszkos hangzások éppúgy előtörnek, mint tiszta, meleg klasszikus hangszínek. Ezt az előfokot párosították össze a 20 W kimenő teljesítményt leadó tranzisztoros végerősítővel, ami meglepően nagyot szól, és bármilyen 8-16 Ohmos ládával használható. A Micro Dark minden helyszínen és felhasználási környezetben képes meglepetést okozni, és rácáfolni miniatűr megjelenésére.

További jellemzők a tiszta, jól pufferelt effekt loop, az Orange CabSim áramkörével ellátott  fejhallgató és vonal kimenet, ami ideális stúdió munkához. A hozzávaló PPC108-as hangfallal a Micro Dark ideális, könnyen szállítható gyakorló vagy stúdió cucc  lehet. Hogy csavarjunk egyet a dolgon, dugjuk össze a kis erősítőt egy Orange PPC412 ládával és engedjük szabadjára ezt a figyelemreméltó apróságot, hadd mutassa meg mi rejlik benne...

 

orange-micro-dark-stack.jpg

 

Legfontosabb jellemzők

Csöves-tranzisztoros hibrid kivitel – a Micro Dark új high-gain áramkörökből épül fel, és ötvözi a csöves és tranzisztoros technológiát. Az előerősítőben 12AX7/ECC83 csövet alkamaztak, és jól használható hangszínek széles skáláját sikerült kihozni az előfokból. A 20 W teljesítményt leadó tranzisztoros végfok tette lehetővé a miniatűr kivitelt.

Shape Control – az Orange egyedi Shape hangszínszabályzója a közép frekvenciákat állítja, de a mély és magas frekvenciákkal összehangoltan. Ha a középső, 12 órás állásban finoman balra tekerjük a potmétert, akkor több közepet kapunk, miközben a magasak lágyabbak lesznek. Ha jobbra fordítjuk a potit egy-két fokkal, akkor pedig csökkenti a közepet és fényesebb lesz a hangzás. A Shape Control lényege akkor mutatkozik meg igazán, ha elkezdjük a Gain potit felfelé tekerni...

Pufferelt effekt hurok – a Micro Dark teljesen pufferelt, alacsony impedanciájú effekt loopja lehetővé teszi, hogy bármennyi effektet csatlakoztassunk az erősítőhöz anélkül, hogy a hangszínt befolyásolná, vagyis a pedalboardunk jól fogja érezni magát ezzel az erősítővel.

CabSim fejhallgató kimenet – a Crush erősítő sorozatban népszerűvé vált CabSim áramkörrel ellátott fejhallgató kimenet élethűen emulálja egy bemikrofonozott, Voice of the World hangszórókkal szerelt Orange 4 x 12 inches láda hangját. Így akár gyakorlásnál, akár stúdióban autentikus Orange hangzást élvezhetünk.

Méretek: 16,5 × 13,5 x 9,5 cm
Súly: 0,78 kg
Ár: 62 900 forint

 

 

További információk: Orange