zenesz_logo.png



Egyéb húros hangszerek

Az új Keiki K2 ukulele sorozat legfőbb érdekessége, hogy a hangszerek tetőlapját és fejrészét Guglielmo Gasloli olasz grafikus és vizuális művész egyedi grafikái díszítik.

K2-68_web_detail_03 650x.png

 

A díjnyertes ukuleléket gyártó Keiki márka a minden kategóriában remek akusztikus gitárokat készítő Ortega céghez tartozik. A Keiki színes, játékos, szellemes dizájnú hangszereivel és azok tartozékaival tette ismertté nevét. A Keiki 2019 elején mutatta be K1 sorozatú, kifejezetten gyerekek számára tervezett sopranino méretű ukuleléit, melyeket az idei év elején a Keiki K2 széria követett.

A januári Meinl News Day 2020 hangszerbemutatón hangszerbemutatón már találkoztunk a 2020-as Keiki K2 ukulele családdal, aminek legfőbb érdekessége, hogy a hangszerek tetőlapját és fejrészét Guglielmo Gasloli olasz grafikus és vizuális művész egyedi grafikái díszítik. Az olasz művész a street art világából érkezett, stílusát a „horror-vacui“ irányzat – azaz az üres felületektől való „írtózás“ – a gazdag színvilág és a részletek kidolgozása jellemzi. A művész egy hat témakörből álló motívum szettet készített a Keiki K2 sorozatú ukulelékhez A grafikákkal elsősorban nem a gyerekeket célozta meg, de a dizájn izgalmas szín- és formavilága az ő figyelmüket is felkelti.

 

A Keiki K2 ukulele családban szoprán méretű (a K1-nél nagyobb) hangszereket találunk, melyek műanyag testére Agathis (kaurifenyő) tetőlap került. A nyak anyagát okumé fa (Afrika nyugati és középső részén, viszonylag szűk területen honos fafaj) adja, a nyak hátoldala selyemfényű natúr finish-t kapott. A fogólap és a húrláb műanyagból készült. A hangszer skálahossza 364 mm, a felső nyereg szélessége pedig 36 mm.  A fejrészen négy krómozott, fekete gombbal ellátott nyitott mechanikájú hangolókulccsal találkozhatunk.

És akkor ismerkedjünk meg a hatféle tematikájú grafikával

 

K2-TM_web_detail_01 650x.jpg

K2-TM: Totem

 

K2-SP_web_detail_01 650x.jpg

K2-SP: Spaceman

 

K2-EM_web_detail_01 650x.jpg

K2-EM: El Muerto

 

K2-68_web_detail_01 650x.jpg

K2-68: Peace 68

 

K2-SR_web_detail_01 650x.jpg

K2-SR: Samurai

 

K2-VP_web_detail_01 650x.jpg

K2-VP: Voodoo Puppet

Az ukuleléhez tartozékként kapunk egy csíptetős hangolót, egy kampós, hanglyukba akasztható hevedert, 5 pengetőt és egy zárózsinóros hordtáskát/zsákot. A gyártónak még arra is volt gondja, hogy mindezt egy látványos designer dobozba csomagolja.


k2_pack_image 700.jpg

 

A Guglielmo Gasloli által tervezett különleges motívumokkal ellátott kiegészítők, gitárheveder, pengető, ukulele puhatok (szoprántól tenor méretig) külön is megvásárolhatók. https://ortegaguitars.com/en/topics/keiki 

Talán hordozhatósága, viszonylag könnyű játéktechnikája, vagy valamilyen más ok miatt egyre népszerűbbek ezek az apró négyhúros hangszerek. Úgy tűnik, hogy nemcsak a hobbizenészek, vagy kezdők és gyerekek körében, hanem a profik is szívesen használják akár önmagában, akár kiegészítő hangszerként, pl. gitár mellé. Nyáron talán még kedveltebbek ezek a hangszerek, mert könnyen magunkkal vihetjük utazásra, nyaralásra, kirándulásra. A Keiki K2 ukulele ezekre a célokra azért is jó alternatíva lehet, mert a műanyag test kevésbé érzékeny a különféle hőhatásokra.

A komplett Keiki K2 szett (ukulele, hangoló, heveder, pengetők, hordtáska) ajánlott ára 19 800 Ft.
A Keiki hangszerek forgalmazója a Meinl Distribution.