zenesz_logo.pngA Line 6 pár napja jelentette be népszerű Helix Floor erősítő- és effektprocesszorának látványos, limitált kiadású Platinum változatát.

A teljesen fekete standard Helix Floor is elérhető még, ha valakinek a régi külső jobban tetszik. Ugyanakkor nem lehet véletlen, hogy az ünnepi időszak előtt hozta ki a gyártó díjnyertes modellező rendszerének külsőleg megújult változatát és akit érdekel, annak jó lesz mielőbb felkeresnie a Line 6 termékeket áruló hangszerboltokat. Gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez a megújulás csak a Line 6 Helix külsejét érinti, a belbecs változatlan.

 

Helix Floor Limited Edition Platinum Top SML 1300x

 

A Line 6 több mint két évtizede alkot olyan eszközöket, melyek lehetővé teszik, hogy a zenészek kreativitása maximálisan kiteljesedhessen. A világ első modellező erősítőjétől kezdve az ikonikus POD-on át a Helix és HX gitárprocesszor családokon át és Powercab aktív ládákig bezárólag hosszú a sor. Ezek, és több más termékük számos elismerést és díjat besöpört, így például a Guitar World „Platinium Award”-ot, a Premier Guitar „Premier Gear Award”-ot vagy a Guitar Player „Editors’ Pick” díját.

Amikor 2016-ban a Line 6 Helix megjelent, az írtuk róla: „Új fejezet a multieffektek történetében.” Az akkor debütáló erősítő- és effektprocesszor új, dupla DSP által vezérelt modellezési technológiájának köszönhetően még soha nem hallott, autentikus modern és vintage erősítő, hangfal-, mikrofon- és effekt hangzásokkal ismertetett meg bennünket. Ráadásul a Helix rendszerbe integrálhatóságának lehetőségei is felkeltették figyelmünket, meglepően széleskörű ki- és bemeneti képességei miatt.

 

Helix Floor Limited Edition Platinum Beauty 1885 SMl 700x

 

A Helixbe modernebb, erőteljesebb processzort építettek, mint a korábbi Line 6 verziókba, ami plasztikus, háromdimenziós hangszíneket eredményezett. A metal erősítők brutálisnak bizonyultak, míg a Tweed és Supro hangszínek meggyőzően élethű lazasággal adták vissza az eredeti erősítők hangzását. Lehetőség nyílott az erősítők és a hangfalak keverésére, és kiválaszthattuk a megfelelő virtuális mikrofont és annak pozícióját is.

 

Helix Floor SE Platinum Beauty 1902 SML1300x

 

Remek húzásnak bizonyult, hogy a gyártó felismerte: a gitárosok a bonyolult szerkesztési procedúrákkal szemben az egyszerűen használható lábkapcsolós kezelőfelületet preferálják. Létrehoztak egy 12 lábkapcsolós felületet, amivel az összes hangszínt és paramétert kezelni lehet. Mindez a 70 effekttel, 45 erősítő-, 30 hangfal- és 16 mikrofonozási modellel együtt nagyban hozzájárult a Line 6 Helix sikeréhez. Mindezen funkciókat és tudást egy kompakt, könnyen szállítható, padlóeffekt formátumú eszközben érhették el a gitárosok.

2023. novemberétől a Line 6 Helix Floor változata a standard fekete szín mellett már Platinum, vagyis platina színben is kapható. A hazai árral kapcsolatban a hivatalos Yamaha viszonteladóknál lehet érdeklődni.

 

További részletek: https://line6.com/helix/helix-guitar-processor.html