zenesz_logo.pngA lengyel extrém death metal banda frontemberének, Nergal-nak készült NOX LCFR Black On Black overdrive pedál limitált mennyiségben még elérhető.

Az ördögi hangzású overdrive effektet a Kirk Hammett és David Karon tulajdonában lévő KHDK Custom Shop részlege készítette. A NOX LCFR Black On Black névre keresztelt signature overdrive/booster 33 példányának egyike-másika még néhány európai kereskedőnél kapható.

Az LCFR vizuálisan is izgalmas, azonban igazi ereje belül rejtőzik: ez a sokoldalú pedál képes agresszív, démoni high-gain hangzásokra, de ha kell lágyabban dalol, és az ütős ritmusjátékra is koncertkész megoldást kínál. A klasszikus építésű, kézzel készített KHDK effektek minden fontos jegyét magán hordozza, és könnyen lehet, hogy a pedálboard legfontosabb összetevőjévé válik.

KHDK2023 LCFR2 BiB IG post 550x500

 

Kicsit sablonosan hangzik, ha a hangját ördöginek tituláljuk, de sajnos ez az egyetlen pontos kifejezés, amivel ez a mélyfekete overdrive pedált jellemezhetjük. Az LCFR – az elnevezés gyaníthatóan Luciferre utal – kezelőgombjai latin neveket kaptak így lett a Gain, Volume, Bass, Treble tekerőkből Ignis, Summa, Nox és Lux. Szerencsére kapunk egy középen elhelyezett Sulfur potmétert is, amivel a középfrekvenciákat vághatjuk, emelhetjük – azt talán mondani sem kell, hogy egy torzított gitár hangkarakterének a középfrekvenciák mennyisége fontos meghatározó eleme.

Itt tesszük hozzá, hogy a NOX LCFR Black On Black overdrive az eredeti LCFR pedál harmadik változata, ami az elsőnél jóval brutálisabb The Second Coming (Második eljövetel) LCFR-nek a mélyfekete verziója.

LCFR2 Certificate 1 800x

 

A NOX LCFR Black On Black overdrive pedálhoz sorszámozott, Nergal aláírásával ellátott eredetiséget igazoló tanúsítvány (Certificate of Authenticity) is jár, amit 1666-ból származó könyv lapjaira nyomtattak! Ennél több gonoszságot már tényleg nem várhatunk el… Komolyra fordítva a szót, ha valaki egy olyan karakteres overdrive / booster pedálra vágyik, aminek „hatótávolsága” a cruncholó boost-tól a totális high-gain infernóig terjed, annak ajánljuk a NOX LCFR Black On Black pedált.

 

 

 

Ahogyan az összes KHDK Custom Shop pedál, a NOX LCFR Black On Black is csak néhány kiválasztott európai kereskedőnél érhető el, javasolt ára 349 EUR / 315 GBP.

A KHDK Custom Shop termékek európai forgalmazója a Sound Service.