zenesz_logo.pngA Line 6 Limited Edition Red POD Go multieffekt egy komplett gitárcuccot varázsol a lábunk alá, színpadon, stúdióban, vagy otthoni gyakorlásnál.

Az intuitív kezelőfelületű, és a Helix családból átvett professzionális minőségű erősítő- és ládaszimulációkat, valamint effekteket felvonultató Line POD Go multieffekt most limitált szériás kiadásban piros színben is elérhető.

„Azért döntöttünk amellett, hogy a POD Go multieffektet limitált kiadásban, piros színben is kihozzuk, mert az ilyen Limited Edition Red termékek nagyon népszerűek voltak korábban is a Line 6 közösségben – mesélte Rick Gagliano, a Line 6 termékmenedzsere. „De a vörös színt tekinthetjük úgy is, mint egy köszöntést, tisztelgést az eredeti POD processzor előtt, ami 25 évvel ezelőtt elindította az erősítő- és effekt modellező eszközök forradalmát – folytatta Gagliano. Az azóta eltelt évek során a POD gitárprocesszorok folyamatos fejlődésen és átalakuláson mentek keresztül és a végeredmény a POD Go, melyben megtalálható minden effekt, minden erősítő- és ládamodell, ami a Helix multieffekteket jellemzi.

POD Go Limited Edition Red Top 1300x

A 2020-as téli NAMM Show-n debütáló POD Go kaphatta volna akár a „Helix LT LT” nevet is, ami lehet, hogy kevésbé hangzik jól, de a rangsorban ez fejezné ki a leginkább a hovatartozását, ugyanis méretben, és a szolgáltatások terén is az LT verzióhoz áll a legközelebb, tovább egyszerűsítve azt.

A POD Go könnyen áttekinthető kezelőfelületén a felhasználók a 4,3”-os színes LCD kijelző alatti 5 tekerő-nyomógombbal, valamint további 3 potival és 8 masszív lábkapcsolóval választhatnak a Preset, Stomp és Sanpshot mód között, kezelhetik, szerkeszthetik a preseteket és effektblokkokat, de rendelkezésükre áll a multifunkciós expression pedál is. További két külső lábkapcsoló, vagy még egy expression pedál is csatlakoztatható a POD Go-hoz az effektek még kifinomultabb, valós idejű kezeléséhez.

POD Go Limited Edition Red 5 close 1300

 

POD Go összesen 10 effektblokkal büszkélkedhet, melyek közül 6 szerepe fixálva van. Vagyis az effektláncban fixen szerepel egy wah pedál, egy hangerőpedál, egy erősítőmodell, egy ládamodell, az effekt loop, illetve egy EQ pedál. Ezek helye az effektláncban szabadon megválasztható, az egyes blokkok egymástól függetlenül tologathatóak, illetve az egyes blokkok is több választási lehetőséget kínálnak (rengeteg erősítő- és ládamodell áll rendelkezésre, több EQ, illetve többfajta wah pedálból válogathatunk), de az biztos, hogy ezen „fix szerepű” blokkok funkcióját nem tudjuk megváltoztatni, tehát például az effekt loop helyett nem tehetünk be egy delay-t.

A maradék négy helyre kedvünk szerint válogathatunk a létező további effektblokkokból: Delay, Reverb, Kompresszor, Overdrive/Distortion, vagy Phaser, Tremolo és egyéb modulációs effektek állnak rendelkezésünkre.

 POD Go Limited Edition Red Rear 1300x

A POD Go-t bőségesen ellátták kiemelkedő erősítő- láda- és effektmodellekkel melyek között számos legendás brit és amerikai erősítő is megtalálható. Bár a POD Go ládaszimuláció blokkja tartalmaz jó néhány remek gyári ládamodellt, de ebbe a blokkba külső IR feltöltés is lehetséges. Az effekt loop segítségével külső effektek is inzertálhatók a jelútba, és persze minden más szükséges csatlakozási lehetőséget megtalálunk a pedál hátsó paneljén. Így például a szimmetrikus sztereó kimeneteket, a fejhallgató kimenetet, és az USB portot. Az effekt loop Return aljzata pedig beállítható úgy is, hogy sztereó AUX bemenetként funkcionáljon, az AMP Out kijáratra pedig nemcsak a fő kimeneti jelet küldhetjük, hanem a Cab/IR blokk előttit is. A POD Go 4-in/4-out USB audio interfészként is működik, így a pedálról közvetlenül kedvenc DAW szoftverünkhöz csatlakozva készíthetünk felvételt.

Ezzel a rövid összefoglalóval, csupán fel akartuk eleveníteni, hogy a Line 6 mit kínál a POD Go multival, akit részletesebben érdekel a téma, az ITT találja meg Borbély Tamás kollégánk Line 6 POD Go tesztjét.

 

 

A Line 6 POD Go Limited Edition Red változata még az év folyamán a boltokba kerül, a pontos időpontról és az árakról a hivatalos Yamaha viszonteladóknál érdemes érdeklődni.