zenesz_logo.png



Az új Black Country Customs pedál három korszak legkiválóbb delay effektjeit kínálja és lehetővé teszi, hogy ezeket keverve új effekteket hozzunk létre.

 

BCC front 550x

 

A Black Country Customs név egy gitár és basszusgitár effektpedál sorozatot takar, amelyet a Laney Amplification gyárt. Az erősítő gyártók világában igencsak komoly presztízsnek örvendő Laney márka ezekkel sokoldalú, az Egyesült Királyságban kézzel gyártott pedálokkal viszi tovább a brit tradíciókat.

A 2022-es nyári NAMM Show-n debütáló The Difference Engine delay pedál a „lelke mélyén” egy erőteljes digitális sztereó delay, ami háromféle – analóg, digitális és dinamikus – delay effekteket kínál. Az eszközt gyárilag feltöltötték 50 gitáros presetjével és további 50 preset hely áll a felhasználó rendelkezésére. Az Artist presetek között Tony Iommi, Lari Basilio, Tom Quayle, Martin Miller, Billy Duffy, Alex Hutchings és Vernon Reid által használt delay-ek is találhatók.

 

Black Country Customs The Difference Engine Stereo Delay Pedal 3 ki 700x

Delay módok

Analóg mód

A klasszikus szalagos vintage echo egységek hangzását emulálja (pl. RE501 Space Echo) a szalagos visszhangok meleg analóg hangzásával és a szalag használatból eredő egyéb jellemzőkkel. A delay time maximum 1250 ms, egy- vagy több fejes funkció, állítható magashang ingadozás (nyávogás).

Digitális mód

A 80-as évek kristálytiszta digitális delay effektjeinek hangzását emulálja (pl. KORG SDD3000) modern jellemzőkkel kiegészítve, mint pl. Tap Tempo, Freeze effekt. Maximális delay time 2500 ms.

Dynamic mód

A 90-es évekre jellemző delay hangzások sora következik, példaképpen a népszerű TC Electronic 2290 Dynamic Digital Delay processzort említhetjük, ami a repetitív delay-ektől a ritmusképletekre épülő, modulált típusú delay-ekig mindenféle delay-t tudott. Állítható boost és ducking delay arány.

 

Black Country Customs The Difference Engine Stereo Delay Pedal 6 back 500


A The Difference Engine lehetővé teszi, hogy elmosódjanak a határok a különböző delay módok között és a dolog itt kezd izgalmassá válni. Különböző korszakok különböző delay jellemzőit tudjuk kombinálni és saját preset-ként elmenteni.

Az eszköz sztereó ki- és bemenetekkel rendelkezik, de expression pedált is csatlakoztathatunk hozzá, sőt MIDI In/Out csatlakozást is kapunk, így MIDI parancsokkal is vezérelhetjük. A kezelőfelület nemcsak szép és letisztult, hanem könnyen áttekinthető is.  Négy gomb áll rendelkezésünkre a delay analóg módon történő kezelésére: Colour (az ismétlődések a modulációjának szintje), Mix (a delay szintje), Tone (az ismétlődő hangok hangszíne, fényesebb vagy sötétebb) Repeats (az ismétlések száma).

Kapunk még egy Menu gombot, amelynek megnyomásával az effekt menüjében tudunk navigálni és egy Mode gombot, ami a Preset és Live mód között vált. A többfunkciós Edit gomb benyomásával Preset és Live módban a delay idejét (Time) tudjuk megadni, a Menu gombot aktiválva pedig a menüben történő navigálásban, paraméterek állításban van szerepe. Itt jegyezzük meg, hogy a menüben beépített kompresszort és zajzárat is találunk.

Két lábkapcsoló áll rendelkezésünkre az effekt kezeléséhez, a baloldali Preset módban a presetek léptetésére szolgál, Live módban ki- és bekapcsolja az effektet. A jobboldali lábkapcsoló is kétfunkciós, Preset módban szintén a preseteket váltja, míg Live módban a Tap Tempo megadására, nyomva tartva pedig a Freeze effekt aktiválására szolgál. Ahhoz, hogy valami fogalmunk legyen a The Difference Engine tudásáról, érdemes megnézni az alábbi videókat.

 

 

 

A The Difference Engine 9 V-os tápfeszültséget igényel (az adapter nem tartozék), tájékoztató ára 349 EUR.
További részletek:https://www.laney.co.uk/effects/guitar-effects/bcc-pedals/bcc-tde