zenesz_logo.png
A dán effekt gyártó T-Rex, a Musikmessén bemutatta kedvelt Alberta modelljének új változatát.

GetImage2.png

A T-Rex Alberta overdrive pedál megjelenése óta eltelt időben a gitárosok megkedvelték az Alberta hangminőségét, és könnyű kezelhetőségét. Olyannyira, hogy néhányan két Alberta pedált, is használtak – akár stúdióban, akár színpadon – egyet a lágyabb, finomabb, kísérő részekhez, egyet pedig a dögösebb szóló sound-hoz.

Többen kérték a T-Rex-et, hogy készítsen egy olyan pedált, amely mindkettőt tudja, vagy ha lehet még többet is, de hű marad a korábbi hangzásához, használhatóságához és a mérete se nagyon változzon.

 

 

A világ különböző részeiről érkező tömeges igényre itt a válasz: az Alberta II. Ebben a pedálban két overdrive áll a gitáros rendelkezésére, de a "kék doboz" hangzásvilága és a fizikai mérete maradt a régi.

 

T-Rex_Alberta_II_double_alberta_musikmesse_2013_nieuws.jpg

 

Az Alberta II-vel alapesetben háromféle hangzás érhető el nagyon egyszerűen: az erősítő eredeti, tiszta hangja, az első OD csatornán egy szép, lágy, érdekes overdrive hang, és egy ütős, rockos, keményebb overdrive sound a második csatornán. Mindkét csatornához tartozik egy FAT kapcsoló, ha még vastagabb hangot akar a gitáros kihozni hangszeréből. Mindkét csatornán állítható a GAIN és kimenő jel erőssége, ami számos variációs lehetőséget rejt magában.

 

GetImage.png

 

 Ezt az egyszerűnek látszó kék dobozt nem szabad csak a megjelenése alapján megítélni, több mint egy hétköznapi overdrive effekt. Akárcsak az elődje, széles körben, minden műfajban használható, új képességei pedig még több gitáros kedvencévé tehetik ezt a könnyen kezelhető, kisméretű overdrive pedált. A piacra kerülése Amerikában júliusra várható, kiskereskedelmi listaára 369 $ körül lesz.