zenesz_logo.pngJúliustól a Two Notes ingyenes firmware frissítésével Torpedo C.A.B. M pedálunk még nagyobb tudásra tehet szert.

maxresdefault 700x.jpg

 

A Two Notes Torpedo C.A.B. M pedálja eddig is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen egy pedál méretű eszközben megkaptuk a cég közkedvelt hangfalemulációs technológiáját. A pedál alapból 32 gitár és basszushangfalat, 8 végerősítőt, 8 mikrofont, és 8 különféle teret/helyiséget tudott emulálni. Emellett ideális D.I. megoldást kínált a gitárosoknak, a hangfalat kikerülve küldhettek akár mikrofonozott jelet a keverőpult, vagy felvevőeszköz felé. 2019-es megjelenése óta a professzionális hangfalszimulátorok között a Torpedo C.A.B. M bestsellernek számított.

Július óta a Two Notes cég ingyenes firmware upgrade lehetőséget kínál, és az így frissített C.A.B. M+ pedálok már egy nagy dinamikatartalékkal rendelkező tisztahangzású emulált előerősítővel és stúdióminőségű effektekkelenhancer, noise gate, reverb, 5 sávos félparametrikus EQ – is dicsekedhetnek. A remek hangzás a 24-bit/96kHz minőségben dolgozó AD/DA konvertereknek köszönhető. A fedélzeti emulációk mellett a Two Notes Torpedo C.A.B. M+ pedálra külső IR-ek feltöltése is lehetséges, a Torpedo Remote szoftverrel több mint 250 virtuális hangfal „lenyomatát” (impulzus válaszát) érhetjük el.

 

Two-Notes-Torpedo-Cab-M-Pedal 550x.jpg

A Torpedo C.A.B. M+ tudása azonban nem merül ki a 32 legkeresettebb gitár- és basszusláda emulációjában, minden lehetséges opciót megkapunk ahhoz, hogy ezeket munkára fogjuk. A konfigurálható végerősítő emuláció lehetővé teszi, hogy válasszunk az EL84, EL34, 6L6, és KT88 végcsövek közül, valamint az A osztályú, A/B osztályú erősítők és a pentóda/trióda mód között. A Torpedo C.A.B. M+ mindegyik emulációja impulzus válasz alapú – ami egyes valós ládák, valós bemikrofonozásának konvolúciós technológia segítségével létrehozott lenyomata, illetve profilja – így pl. a 8 mikrofon modell is, kiegészítve különböző mikrofon elhelyezési opciókkal.

Ha késztetést érzel, hogy legendás bemikrofonozott backline hangfalakat fedezz fel, a Torpedo C.A.B. M+ és a Torpedo Remote szoftver és egy számítógép, vagy okostelefon és tablet esetén a Wireless Torpedo Remote alkalmazás segítségével megteheted.

 

pedalboard_stereo_4-2 700x.jpg

 

A Torpedo C.A.B. M+ pedált használhatjuk pedálboarddal

A Torpedo C.A.B. M+ segítségével színpadon akár hagyományos erősítő és hangfal nélkül is játszhatunk, egyenesen a PA felé küldve a D.I. kijáraton a jelet. Ez a konfiguráció nagyszerűen használható fülmonitor rendszerrel együtt, és ebben az esetben elfelejthetjük a hagyományos erősítő + láda felállást. Ilyenkor célszerű a Torpedo C.A.B. M+ pedált a pedálboard utolsó monó pedáljaként elhelyezni, pl. a torzító után. Minden modulációs effekt (reverb, delay, kórus) mindenképpen a Torpedo C.A.B. M+ után kerüljön az effektláncba. (Ezek többnyire sztereó effektek, a Torpedo C.A.B. M+ pedig monó.)

Ha otthoni stúdióban, vagy bármilyen olyan helyen készítünk felvételt, ahol az izoláció nem mondható ideálisnak, a C.A.B. M+ életmentő lehet, mert a pedálboardról közvetlenül a felvevőeszközre küldhetünk a jelet, anélkül, hogy le kellene mondanunk egy bemikrofonozott hangfal nyújtotta térérzetről.

 

cab 700x.jpg

 

A Torpedo C.A.B. M+ pedált használhatjuk erősítőnkkel

Amennyiben a Torpedo C.A.B. M+ pedált erősítővel használjuk, a gyártó javasolja az előerősítő és végerősítő szekció kikapcsolását. Ilyenkor a Torpedo C.A.B. M+ az erősítőnk és a hangfal közé kerül és a D.I. kimenetről küldhetünk jelet a keverőpult, vagy felvevő eszköz felé. Fontos tudni, hogy a C.A.B. M+ nem loadbox (műterhelés) vagyis, ha erősítőt csatlakoztatunk a pedálhoz, akkor hangfalat, vagy műterhelést kell csatlakoztatni a C.A.B. M+ hangfalkimenetére.

Összefoglalva, az eddig is nagytudású Torpedo C.A.B. M júliustól a Two Notes oldalán, az alábbi linken https://www.two-notes.com/torpedo-cab-m ingyenesen frissíthető és az upgrade-del az alábbi további funkciókra teszünk szert:

  • Tiszta előerősítő, nagy dinamikatartalékkal
  • Audio enhancer
  • Hangológép
  • További reverb effektek
  • Zajzár

Az alábbi videóban némi képet kapunk a Torpedo C.A.B. M + tudásáról.

 

 

Az emulált hangfalak, erősítők, mikrofonozások listája és teljes technikai specifikáció megtalálható a Two Notes oldalán. A Two Notes termékek európai és hazai forgalmazója a Sound Service.

Tájékoztató ár: 289 EUR