zenesz_logo.pngA Saturn és Neptune overdrive pedál testvérpár tervezésénél az volt a cél, hogy a nagy klasszikus tubescreamer-től eltérő jellegű, annál sokoldalúbb, testre szabhatóbb és alapjaiban eltérő pedálok kerüljenek a gitáros közönség talpai alá.

 

 

„Ebben a részben, amellett, hogy egy kétrétegű hangszín előállításának részletezésével igyekeztem foglalkozni, nagyon szépen hallható az előző részben bemutatott Saturn karakter, amely karcosságával természetesen illeszkedik a kiválasztott zenei környezetbe.

 

Most nincs virtuális vasút, amelyen látszanak a különböző paraméterek, inkább egyszerű lehetőségeket próbáltam a gitárosok elé tárni, amelyek, habár a gyorsan fejlődő technika révén könnyen használhatóak, mégis hajlamosak vagyunk a régi, jól bevált módszereinkbe kényelmesedve megfeledkezni róluk. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy a kortárs pop zenében kipróbálná magát, mint gitáros, mindenképpen ajánlom a következő másfél perces anyagot inspirációként. Remélem tetszik…” – Bécsy Bence gitáros.

 

 

 

20190517_182648 700x crp.jpg

 

 

Nagy krisztián, az Echo Effects alapítója:

 

A két pedál közül a Saturn egy gain-esebb kompresszáltabb világot képvisel, míg a Neptun egy gyorsabb, harapósabb, de kevésbé folyós gitársound megszólaltatásához kiváló.

 

Mindkettő a teljes frekvenciatartományon végzi a dolgát, szándékosan nincs meg bennük a tubescreamer család tagjaira jellemző közép kiemelés, inkább sváci bicska jelleggel szeretnének különböző igényekre is kiváló megoldásokat adni. A hangszín mindkét pedálon két potival szabályozható, melyből egyik (BASS) a basszus hangokért, míg másikuk (TONE) a magas közepekért felelős.

 

Ezt egészíti még ki remekül egy harmadik kis szabályzó, amely az EDGE névre hallgat és a torzítás karakterisztikájáért felel. Ezzel hangolhatjuk a pedálok hangját kedvenc single coil-os vagy humbuckeres baltánkhoz. A torzítás tartománya a Saturnban magasabb, itt maximumra állított gain és basszus esetén, egészen fuzzos dörgéseket is elő lehet csalni a pedálból, míg a Neptune az őszinte harapós riffeknek lehet igaz barátja.

 

További részletek az első részben, amit itt tudsz megnézni.


https://webshop.echorecording.com/index.php/termek/echo-effects-neptune/

https://webshop.echorecording.com/index.php/termek/echo-effects-saturn/

 

https://www.facebook.com/becsyben

https://www.facebook.com/echoeffectspedals/