zenesz_logo.pngA Helix különlegessége a nagyszerű, élethű erősítő, hangfal és effekt modellek mellett, könnyű kezelhetőségében, sokoldalúságában és rendkívül masszív „turné kész” kivitelében rejlik.

 line-6-helix-guitar-multi-effects 700.jpg

Line 6 már régóta ott van a modellező technológia frontvonalában, és most elkészítette azt a következő generációs gitár processzort, amire régóta vártunk. A Line 6 Helix padló multieffekt processzor messze felülmúl minden várakozást, és úgy általában túltesz mindenen, amit egy ilyen eszköztől várnánk. Remekül beilleszthető bármilyen meglévő rendszerbe, amit akár rajta keresztül is vezérelhetünk, ugyanakkor hihetetlen hangú gitár interfész, amit stúdióban is használhatunk. A Line 6 új, dupla DSP által vezérelt modellezési technológiájának köszönhetően a Helix még soha nem hallott modern és vintage erősítő, hangfal, mikrofon és effekt hangzásokkal ismertet meg bennünket. A Helix rendszerbe integrálhatóságának lehetőségei szinte korlátlanok, meglepően széleskörű ki- és bemeneti képességei miatt.

 

Áttekintés

A Helix igazán igényes multieffekt, 45 erősítő, 30 hangfal, 16 mikrofon és 70 effekt modellel, saját expression pedállal, és kivételesen gazdag csatlakozási lehetőségekkel a hátsó panelen. Egyidejűleg tudunk kiküldeni effektezett és száraz hangot – a monitor utat is effektezhetjük – majd átküldhetjük a száraz jelet egy analóg erősítőn (reampolás). Stúdióban, mint reampoló eszközt is használhatjuk a Helixet.

 

Line 6 Helix back-700.jpg

Az analóg bemenetek terén egy 6,3 mm-es jack gitár bemenet (változtatható impedanciával) egy XLR mikrofon bemenet (fantom táppal) egy szintén 6,3 mm-es jack AUX bemenet, 4 db 6,3 mm-es jack bemenet külső erősítő és effekt pedálok vezérléshez és 4 db 6,3 mm-es jack bemenet effekt visszaküldéshez, ami rendelkezésünkre áll. Az analóg kimenetek is számosak: 2 db XLR, 2 db 6,3 mm-es jack, fejhallgató kimenet és 4 db 6,3 mm-es jack az effekt küldéshez.

 

Valósághű hangzás

A Helix erősítő és effekt modellező képességei kitűnőek. Ahogyan más Line 6 eszközökön, a modellek erősítő és effekt márkák alapján lettek elnevezve. A Helixbe már modernebb, erőteljesebb processzort építettek, mint a korábbi Line 6 verziókba, ami plasztikus, háromdimenziós hangszíneket eredményez. Akik a korábbi Line 6 multieffektek hangzására gondolnak, jobb ha elfelejtik. A metal erősítők brutálisak, míg a Tweed és Supro hangszínek meggyőzően élethű lazasággal adják vissza az eredeti erősítők hangzását. Keverhetjük az erősítőket és a hangfalakat, és kiválaszthatjuk a megfelelő virtuális mikrofont és annak pozícióját is.

 

running.jpg

 

Masszív, érintésérzékeny, színkódos lábkapcsolók

Ha van valami, amit tudni lehet a gitárosokról, az az, hogy kedvelik a pedálokat. Lehet, hogy a menürendszerek és a szoftveres szerkesztés nagyszerű hangzásokat kínálnak, de a gitárosok mégis inkább azt szeretik, mikor egy lábkapcsolóra lépve hallják a keresett hangzást. A Line 6 felismerte ezt, és ezért kerülte a mélyebb és zavaros szerkesztési procedúrákat, helyette egyszerűen használható 12 lábkapcsolós felületet hozott létre, amivel az összes hangszínt és paramétert kezelni tudjuk.

Az LCD kijelzős, kapacitív, színes LED gyűrűvel ellátott lábkapcsolók kijelzőire saját "címkék" írhatóak, ezzel is megkönnyítve az eligazodást. A Helix kezelése – melynek motorházában nem akármilyen erők rejtőznek – az érintés, nyomás, és nyomvatartásra érzékeny lábkapcsolókkal rendkívül kényelmes, Pedal Edit Mode-ban gyakorlatilag minden beállítható lábbal, kezünk használata nélkül, játék közben. Nagy segítség a 6,2 inches, 800 x 480 pixeles színes LCD kijelző, ami ugyanolyan szintű kontrollt biztosít, mint amit egy külső szerkesztő eszköztől elvárnánk.

 

Összegezve

A Helix különlegesen erőteljes, nagy tudású felvevő és színpadi eszköz. Versenybe szállhat más, drágább modellező multieffektekkel és sok területen túl is szárnyalja azokat, elsősorban hatalmas kijelzőjével és színkódos kezelőfelületével. A dizájn letisztult, a konstrukció valóban „turné kész”. A modellező multieffektek használata ízlés dolga, de várható, hogy a legtöbb gitáros el lesz bűvölve a Helix hangszíneitől.

 

Legfontosabb jellemzők

Dupla DSP vezérlésű HX modellező technológia
45 erősítő, 30 hangfal, 16 mikrofon és 70 effekt
6,2 inches LCD kijelző
12 érintésérzékeny lábkapcsoló, színes LED gyűrűvel, címkézhető kijelzővel
10 bemenet, 12 kimenet (ideértve a 4 effekt hurkot)
8-in/8-out USB audio interfész
3 expression pedál kimenet
Mikrofon szintű XLR bemenet
S/PDIF, AES/EBU, és L6 Link digitális kimenetek
Beépített looper és hangoló
Masszív alumínium ház

 

Specifikáció

Pedál típusa: multieffekt
Effektek száma: 70
Erősítő modellezés: 45 erősítő, 30 hangfal, 16 mikrofon
Kimenetek: 2 x 1/4" (expression pedal), 1 x 1/4" (control voltage), 1 x 1/4" külső erősítő kapcsolás
Analóg bemenetek: 1 x XLR (mikrofon), 1 x 1/4" (gitár), 1 x 1/4" (AUX), 4 x 1/4" (külső vezérlés), 4 x 1/4" (effekt vissza)
Analóg kimenetek: 2 x XLR, 2 x 1/4", 1 x 1/4" (fejhallgató), 4 x 1/4" (effekt küldés)
Digitális bemenetek: 1 x S/PDIF, 1 x RJ45 Variax in
Digitális kimenetek: 1 x S/PDIF, 1 x XLR (AES/EBU)
MIDI I/O: In, Out/Thru
Számítógép csatlakoztatás: USB Type B
Méretek: 90,9 x 560 x 301 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 6,62 kg

Ár: megtalálható a Mezzoforte Hangszeráruház oldalán

 

 

 


A Line 6 Helixet rack verzióban is gyártják, erről is hamarosan írunk.