zenesz_logo.pngVadonatúj Casio digitális zongorákat mutatott be szerdán a cég hazai forgalmazója. Az újdonságok a „Harmóniában az élettel” koncepció alapján születtek meg.

 

 

„Ezek az innovatív hangszerek a hagyományos zongorák korszerű alternatíváját képviselik, mindemellett vizuálisan és funkcionálisan is tökéletesen illeszkednek a modern, 21. századi otthonok dizájnvilágába” – emelte ki a budapesti HangszerPlázában tartott bemutatón Tompa István, a Casio hangszerek termékmenedzsere.

A Privia PX-S7000 letisztult és karakteres dizájnnal rendelkezik. Állványa kifejezetten könnyűnek és kecsesnek tűnik egy hagyományos konzolhoz képest. A magasfényű, polírozott felülete az okostelefonokon és tableteken használt burkolatokra emlékeztet. Átlátszó akril kottaállványa, valamint a textilanyagokat is tartalmazó borítása modernizmust és könnyedséget sugall. Az új Casio digitális zongorák zászlóshajójának tekinthető PX-S7000 nemcsak fekete és fehér hanem mustársárga árnyalatban is elérhető. „Kétség nem fér hozzá, hogy ez a digitális zongora prémium minőséget képvisel, hiszen billentyűzete fából és gyantából készült” – hangsúlyozta Tompa István.

PXS7000W 750x

 

Újragondolt hangrendszer

A mérnökök a zongorák hangrendszerét is teljesen újragondolták, ennek eredményeképpen négy, egymástól teljesen független, különböző pozíciókban állítható hangszóróval vértezték fel az új modelleket. Így ez a digitális zongora nemcsak a fal mellett állítható fel, hanem lényegében bárhol a lakásban, vagy a helyiségben.

sound sys 750x

 

Az új „zászlóshajó” több mint 400 kiváló minőségű hangszínnel rendelkezik. A Casio mérnökei emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a hangszer a lehető legélethűbben szólaltassa meg a hagyományos zongorahangokat. A Casio új digitális zongorája számtalan különféle pianínó, illetve zongorahangot kínál a zongorajátékosoknak.

 

Casio digitalis zongora yell 750x

 

Világhírű dallamok

A felhasználók mindemellett olyan „best-hit” zongorák hangjait is felidézhetik vele, amelyek az elmúlt évtizedek világhírű poprock slágereiben is felcsendültek. A hangzásvilágot a válaszható vonóshangszer, valamint szintetizátor hangok teszik még teljesebbé. Az eszközhöz egy mikrofon is csatlakoztatható, amelynek hangja a beépített hangszórókon keresztül szólal meg. A digitális zongora által kínált számos hang és effekt beállítási lehetőség nemcsak közvetlenül, hanem okostelefonon, a Casio Music Space alkalmazáson keresztül is vezérelhető, vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat segítségével.

 

Casio PX S6000 750x

 Casio-PX-S6000

A Casio a PX-S7000 mellett két másik modellt is elérhetővé tesz a magyar piacon, amelyekhez külön vásárolhatók állványok és pedálegységek. A PX-S6000 zongoralakk fekete borítással, illetve faerezetű dizájn betéttel készül. A PX-S5000 pedig teljesen fekete borítással érhető el. Mindhárom modell ugyanazzal az innovatív hangrendszerrel és Smart Hybrid Hammer Action billentyűzettel büszkélkedhet, így a felhasználóknak nem kell kompromisszumot kötniük a Casio által felvonultatott legújabb technológiák terén. Az új Casio digitális zongorák forgalmazása decemberben kezdődik idehaza, a hazai forgalmazó úgy számol, hogy a karácsonyi időszak miatt várhatóan nőni fog a kereslet a digitális zongorákra.