zenesz_logo.png
A PSR-F52 a korábbi PSR-F51 áramvonalasabb, de nagyobb tudású verziója, kisebb, könnyebb, de több hangszer és többféle kíséret áll rendelkezésére a kezdő zenésznek.

 PSR F52 f 0001 700x


A Yamaha mindig híres volt arról, hogy kezdőktől a professzionális zenészekig mindenki igényeit szem előtt tartva tervezte és készítette hangszereit. Nincs ez másképpen a hordozható keyboardok estében sem.  Az új PSR-F52-vel, a Yamaha egy sokoldalú keyboard-ot kínál kezdő zenészek számára. A billentyűs hangszerrel történő ismerkedést megkönnyíti az egyszerű, felhasználóbarát kezelőfelület, és az olyan funkciók, mint pl. a Sound Boost Smart Chord és a Songbook.

A PSR-F52 a korábbi PSR-F51 áramvonalasabb verziója, kisebb, könnyebb, de több hangszín, hangszer (VOICE) és többféle kíséret áll rendelkezésére a kezdő zenésznek. A tudása nagyobb, mint elődjének, a 61 billentyűs hangszer összesen 136 hangszínt kínál, ebből 41 a világzenében jól használható hangszer, de kapunk 8 dob szettet is.  A 136 Voice között találhatók világhírű zongorák, orgonák, gitárok, vonós- és fúvóshangszerek, szintetizátorok, de olyan egzotikus hangszerek is mint pl. a koto, a szitár, a tabla és még számos afrikai, ázsiai és latin népi hangszer.

A kísérő-automatika összesen 158 féle stílust tartalmaz, ebből 75 világzenei stílus, de kapunk a rock, a jazz és az Eurotrance műfajokhoz illő hangzásokat, kíséreteket is.

A PSR-F52 számos, a kezdők számára élvezetes funkciót tartalmaz. A Song funkció tele van jól ismert világslágerekkel. Bármelyik kéz hangjait lenémíthatjuk, a gyakorlást segítve lelassíthatjuk a dalt vagy használhatjuk az ingyenes daloskönyvet is. A Smart Chord funkcióban a Style opció segítségével egy ujjal akkordokat szólaltathatunk meg, anélkül, hogy a komplex akkordokat megtanulnánk. Duo módban lehetőség van a billentyűzet kettéosztására, ami tanításnál lehet hasznos.

PSR F52 Lifestyle 04 700x

 

A PSR-F52 modellt felszereltek kottatartóval, a beépített metronóm a ritmusérzéket fejleszti, zengető pedál helyett az un. Panel Sustain áll rendelkezésünkre. Játékunk a 2 x 2,5 W-os beépített erősítővel meghajtott 2 db 8 cm-es hangszórón vagy a sztereó mini jack aljzathoz csatlakoztatható fejhallgatón keresztül szólal meg. A PSR-F52 6 db AA elemmel is működtethető, így bárhol, bármikor tudjuk a hangszert használni.

 

 

A Yamaha PSR-F52 várhatóan szeptemberben rendelhető meg a hivatalos Yamaha márkakereskedőnél.  

 

Fontosabb technikai adatok

Polifónia: 32 hang
Hanggenerátor: AWM Stereo Sampling
Billentyűzet: nem billentésérzékeny
Reverb: Voice-ban, nem szerkeszthető
Kórus: Voice-ban, nem szerkeszthető
Layer: Voice-ban, nem szerkeszthető
Kijelző: 7 szegmenses LED
Működés hálózati adapterrel / elemmel
Méretek: 920 x 73 x 266 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 2,8 kg

Ezek is érdekelhetnek