zenesz_logo.pngNAMM 2015 - A Yamaha új kategóriát teremtett a keverők világában podcasterek, játékosok és zenészek számára.

 

csm_AG_family01_700.jpg

 

 

 

 

 

A 2015-ös NAMM Show-n mutatta be a Yamaha az AG03 és AG06 hibrid, keverővel egybeépített és USB-s audió interfészeit, amelyek webcasting, podcasting, játék és zenekészítés céljaira is alkalmasak. Ezek az igazi multifunkcionális eszközök nagyfelbontású (24-bit/192kHz) felvételt és visszajátszást tesznek lehetővé, kompatibilisek az iOS eszközökkel és elemmel is működtethetőek.

 

Az AG sorozat különlegessége a TO PC kapcsoló, mellyel kiválaszthatjuk, hogy melyik bemenetről kerüljön jel a számítógépre vagy az iOS eszközre. Az effekt nélküli Dry CH 1-2 lehetőség kiválasztásával az 1-2 csatornákról készíthetünk felvételt, az INPUT MIX az összes bemenetet irányítja az USB csatlakozón keresztül zeneszerkesztő programunkhoz, PC-re vagy iOS eszközre.

 

 126904-md_500.jpg

 

 Yamaha AG03

 

 

 

 

 

A TO PC kapcsoló LOOPBACK állásában az összes bemenő jelet a sztereó USB kimenetre küldi, a számítógépről USB-n érkező jellel együtt. Ez a funkció jól használható podcasterek számára, nagyban megkönnyíti mikrofonok, hangszerek és a számítógépről érkező audio jelek, effektek mixelését.

 

 

1422064678-md-yamahamixerag550.jpg Yamaha AG06

 

 

 

 

A svájci bicska

 

Az elterjedt USB audió interfészektől eltérően, melyeknél jellemzően szoftveren keresztül történik a jelforrás kiválasztás, a visszahallgatás és az effektezés, a teljesen új AG sorozat szükségtelenné teszi szoftver használatát és ezek a paraméterek a konzol első paneljéről könnyűszerrel szabályozhatók.

 

Az AG sorozat további érdekessége a csúcskategóriás Yamaha D-PRE mikrofon előerősítő és a fedélzeti effekt processzor. Az AUX bemeneten további jelforrások – pl. iPod – csatlakoztathatók az eszközhöz. A lábkapcsolóval az előadó a dalok közötti beszéd esetén, a mikrofon csatornán kikapcsolhatja az effekt processzort. A különálló fejhallgató/monitor hangerőszabályzók olyan játékosok számára ideálisak, akik rögzítik és kommentálják a játékot, majd megosztják a felvételt. A hibrid keverő az amúgy rejtett, vagy nem könnyen megtalálható szoftveres beállításokat kézre eső féderek, gombok és kapcsolók formájában kezünk ügyébe varázsolja.

 

 

 

 15012_500.jpg

 

 

 

 

 

Az AG06 hatcsatornás, a fő bemenet D-PRE stúdióminőségű mikrofon előerősítőjével énekre optimalizált, a második, többfunkciós csatorna további mikrofont, vagy gitárt tud fogadni. Ezen a csatornán a 1-TOUCH AMP SIM DSP (1 érintéses erősítő szimulátor effekt) gomb benyomására nagyszerű gitárhangot kapunk. A további két sztereó csatorna (6,3 mm jack és RCA) billentyű, vagy más vonalszintű jel fogadására alkalmas.

 

A háromcsatornás AG03 hibrid konzolon egy 60 mm-es féder szolgál a fő kimenet szabályzására. Az első csatorna itt is D-PRE mikrofon előerősítővel rendelkezik, a 2/3 csatorna magas impedanciájú hangszerbemeneteket nyújt a felhasználó számára.

 

Az AG03 és AG06 hazai forgalmazója: Yamaha Magyarország