zenesz_logo.pngHa elektromos gitáron játszol, feltehetően szükséged van egy olyan erősítőre, amin játékod részletei, apró finomságai is jól előjönnek, de ez még kevés, az erősítőnek olyannak kell lennie, hogy kedvet csináljon a gyakorláshoz.

 

Lehetséges, hogy az élő színpadi játék a legjobb módja, hogy gitártudásunkat fejlesszük, de amikor csak a technikáról van szó, akkor nincs mese, egy út van, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

 

Ha elektromos gitáron játszol, feltehetően szükséged van egy olyan erősítőre, amin játékod részletei, apró finomságai is jól előjönnek, de ez még kevés, az erősítőnek olyannak kell lennie, hogy kedvet csináljon a gyakorláshoz. Az se baj, ha az erősítőben beépített effektek vannak, esetleg hangológép, metronóm, és kapcsolatot tudsz vele teremteni a digitális világgal.

 

Mindezt szem előtt tartva bemutatunk néhány kiváló hangú gyakorló erősítőt, melyek jelenleg is kaphatók. Az erősítőket nem rangsoroljuk, de úgy válogattuk, hogy viszonylag széles árfekvést fedjenek le, van közöttük „modellező” erősítő, tranzisztoros és csöves modell, kombó és fej is, hogy mindenki ízlése, stílusa és anyagi lehetőségei szerint tájékozódhasson.

 

 

 

 CUBE-10GX_DL_X_500x500.jpg

 

 

 

Roland Cube-10GX

 

A Roland Cube 10 GX modellje kompakt, 10 W-os gitárkombó, egyedi tervezésű 8 inches hangszóróval. A Roland COSM® erősítő modellező technológiájával alapesetben három erősítő típust szólaltat meg – CLEAN, CRUNCH és LEAD. Emellett kórus, delay, reverb effektek állnak rendelkezésre, egyedi COSM erősítők pedig az ingyenes Cube Kit alkalmazással tölthetők le iOS és Android eszközökkel egyaránt.

 

Az erősítő itthon is kapható, korábbi részletes írásunk róla, itt található.

Ára kb. 38 000.- Ft

 

 

 

 

mg10cf-render._marshall650jpg.jpg

Marshall MG10CF

 

A Marshall MG10CF kombója egyike a cég legnépszerűbb, legjobb eladásokat produkáló kompakt gyakorló erősítőinek, számtalan koncerten a backstage fontos kelléke. A masszív, 10 W teljesítményű erősítőbe egy 6,5 inches hangszórót építettek, CLEAN és OVERDRIVE csatornával rendelkezik. Hasznos még az MP3 és vonal bemenet, és a fejhallgató kimenet a halk gyakorláshoz.

 

Javasolt kiskereskedelmi ára: 80 USD.

 

 

 

 

 

 

VT20 Plus_Slant PR_650.jpg

 

 

 

Vox Valvetronix VT 20+

 

A Vox Valvetronix VT 20+ kombóval 33 erősítő modellt és 25 effektet kapunk, melyek egyszerűen editálhatóak és szabályozhatóak az erősítő kezelőfelületén. Mindegyik erősítő modellnek három variációja van, így összesen 99 azonnal használható preset áll rendelkezésünkre. Az erősítő teljesítménye csökkenthető, hogy teljesebb, gazdagabb, vastagabb hangzást kapjunk kisebb hangerőnél is, a teljesítmény maximum 30 W-ig növelhető.

 

További jellemzők a sztereó MP3/CD vonalbemenet, a fejhallgató kimenet, amely emulált hangszórókimenetként is funkcionál.

 

A Vox Valvetronix VT 20+  listaára: 250 USD.

Bővebben: VOX


 

 

 

 ta15_head_with_cab[1_650].jpg

 

 

Mesa/Boogie Transatlantic TA-15

 

A Mesa/Boogie Transatlantic TA-15-be a gyártó belepakolta az összes lábkapcsolóval is váltható beállítási lehetőséget – ideértve a Mesa szabadalmazott MULTI-WATT™ Channel Assignable Power technológiáját – amellyel a nagyméretű high-end erősítői rendelkeznek. Így az uzsonnás doboz méretű kis erősítő megszólaltatja a legeredetibb brit és amerikai hangzásokat, és mindössze 4,5 kg-ot nyom.

 

Mindkét csatornára külön kiválasztható a kívánt előerősítő típus, utána pedig beállíthatjuk hozzá a megfelelő teljesítményt, a következő három lehetőség közül: 5 W teljesítményű, együtemű (Single-Ended) A osztályú, 15 W teljesítményű, A osztályú, és 25 W teljesítményű 2 EL84 végcsővel üzemelő, Dyna-Watt™ technológiájú A/B osztályú végerősítő.

 

Való igaz, hogy az ára kissé borsos, főleg ha gyakorló erősítőnek vesszük, de az erősítő tudása túlnő a gyakorló erősítő kategórián...

 

Az erősítő listaára: 899 USD.

 

Bővebben: Mesa

 

 

 

 

 

IDCore40 3-4 StrapDown_650.jpg

 

Blackstar ID:Core 40

 

A Blackstar ID:Core 40 2 x 20 W teljesítményű sztereó gitárerősítő. Az ID:CORE sorozat több mint 7 év kutatás és fejlesztés összegzése, végeredménye. Ezeken az erősítőkön ugyanúgy megtalálhatók a hagyományos, kézreálló kezelőgombok, mint a tradicionális erősítőkön, ugyanakkor programozhatóak, így új dimenziók nyílnak meg a gitárosok számára. Az egyedi beállítási lehetőségek lehetővé teszik, hogy a zenészek, megtervezzék saját „hangjukat”. A VOICE potméterrel hat, előre programozott hangszínbeállítás közül választhatunk: Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1, OD 2.

 

Ha ezeket az állítási lehetőségeket a Blackstar szabadalmazott ISF hangszínszabályzójával együtt használjuk, teljes biztonsággal megkapjuk azt a hangszínt, amit szeretnénk. Az effekt szekcióban 12 vintage stílusú, stúdió minőségű effektet: 4 modulációs effektet, 4 reverbet és 4 delayt találunk.

A Blackstar ID:Core 40 listaára 280 USD.

 

Bővebben: Zenészmagazin 

Hazai és európai forgalmazó: Sound Service

 


 

Cikkünket hamarosan folytatjuk…