zenesz_logo.pngA Gretsch és Bono közös munkája nyomán elkészült egy új signature modell, a (GRETSCH)RED.

 

2519300879_frt_wlg_700.jpg

 

 

 

A Gretsch és Bono közös munkája nyomán elkészült egy új signature modell, a (GRETSCH)RED. A speciális (RED) logó mindegyik hangszeren ott díszeleg a koptatólapon és a merevítő pálca takarólemezén, és mindegyik gitár eladása után pénz folyik be a „The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria” alapítvány számlájára. A gyakran „The Global Fund”-ként emlegetett alapítványt még 2002-ben hozták létre svájci székhellyel, alapítói között megtaláljuk Bill Gates-et is.

 

A double-cutaway formájú, Bono nevével fémjelzett (GRETSCH)RED G5623 Electromatic® Center-Block Bono “Signature” gitár a Gretsch új, vékony testű, center-block kivitelű modellje. A lényege, hogy a gitártestben elhelyezett tömör lucfenyő középső blokk a hangszer végénél már üreges, ezáltal csökken a gitár súlya, jól kontrollálhatóvá válik a nemkívánatos gerjedés, ugyanakkor a hangszeren könnyebb megszólaltatni a “high gain” hangzásokat.

 

 

bono.jpg

 

 

 

További jellemző tulajdonságai a signature modellnek a domborított, szegélyezett juharfa tető és szegélyezett „f” lyukak, juharfa oldal- és hátlap, juharfa nyak, melyre 22 érintővel szerelt rózsafa fogólap került, Neo-Classic™ „hüvelykujj” berakásokkal. A két hangszedő “Black Top” Filter’Tron™ márkájú, melyekhez háromállású pickup-váltó kapcsoló és egy főhangerő, valamint egy hangszínszabályzó tartozik. A képet az Adjusto-Matic™ húrláb, a G kivágású húrtartó, valamint a Grover® Deluxe hangolókulcsok teszik teljessé. A fej hátsó oldalán Bono aláírása látható, a gitár tartozéka egy G6267 Deluxe keménytok, a hangszer ára 1 049 USD.

 

„Valahányszor egy gitáros megvásárol egy ilyen hangszert, azzal növeli az AIDS elleni harc alaptőkéjét” – mondta Bono a (RED) társalapítója. A (RED) 2006-os alapítása óta több mint 275 millió dollárhoz juttatta a The Global Fund-ot, ezzel 55 millió ember kezeléséhez, vizsgálatához járult hozzá, olyan országokban, mint Ghána, Kenya, Lesotho, Ruanda, Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Tanzánia és Zambia.

 

 

Gretsch_Electromatic_Center_Block700.jpg

 

 

Bővebben: Gretsch