zenesz_logo.pngMég a nyár elején adtunk hírt az EHX B9 orgona szimulátor gitáreffekt pedáljáról, az EHX azonban már ki is hozta a C9 Organ Machine-t.

 

Dec14_LNU_EHX_C9organ_web_crop.jpg

 

 

Még a nyár elején adtunk hírt az EHX B9 orgona szimulátor gitáreffekt pedáljáról, az EHX azonban már ki is hozta a C9 Organ Machine-t.  Ez az eszköz jobban elmélyed a hagyományos orgona hangszínek titkos rejtelmeiben, de a 9 új orgona preset tulajdonképpen ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint ami a B9 Organ Machine-t sikeressé tette.

 

Mintegy tisztelegve a késő 60-as és 70-es évek zenéi előtt, az EHX C9-ben olyan nagyságok által használt orgona hangszíneket találhatunk, melyeket Keith Emerson, Ray Manzarek, Jon Lord, a Beatles, vagy a Led Zeppelin tettek híressé.

 

Akárcsak a B9-nél, a C9 esetében is egyszerű és inspiráló a kezelőfelület. Kilenc pozícióba állítható kapcsolóval választhat a felhasználó a különféle népszerű orgona típusok között. Az ORGAN VOLUME gombbal szabályozható a kiválasztott orgona preset hangereje, a DRY gombbal pedig a gitár eredeti, natúr hangját keverhetjük a VOL ORGAN által beállított szintű orgonahang mellé, vagy akár teljesen el is némíthatjuk, ilyenkor jobban érvényesül az emulált orgona hangszíne.

 

 

 

 

A MOD potméterrel a modulációs effekt sebességét állíthatjuk. A CLICK gombbal az éppen beállított programtól függően vagy a hang megütéskor hallható jellegzetes perkusszív hangzás mértékét, vagy az adott preset valamely egyedi paraméterét, pl. a felharmonikusokat, vagy a modulációs effekt mélységét állíthatjuk. Ezek a szabályozható paraméterek mindegyik orgona hangszínnél úgy lettek megválasztva, hogy maximális rugalmassággal tudjuk az adott program tulajdonságait változtatni.

 

Ha valakinek már történetesen van egy B9 Organ Machine a birtokában – ahogy ez a demo videóból kiderül – az EHX Blade+ segítségével könnyedén tudja akár sztereóban is használni a két eszközt.

 

Az új C9 Organ Machine tartozéka az EHX 9.6-Volt/DC200mA AC adapter, ára: 79 900 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház