zenesz_logo.pngA TC Electronic BH550 kis méretével, pehelykönnyű súlyával és 550 W teljesítményével egy remek basszus fej. A beépített hangoló és a TonePrint basszus effektek még tovább növelik használhatóságát.

 

TC Electronic BH550 550w Compact_700.jpg

 

A TC Electronic BH550 kis méretével, pehelykönnyű súlyával és 550 W teljesítményével egy remek basszus fej. A beépített hangoló és a TonePrint basszus effektek még tovább növelik használhatóságát, sokoldalúságát. Az előlapon a következő szabályzási lehetőségeket találjuk: GAIN, BASS, LO-MID, HI-MID, TREBLE és MASTER VOLUME. A TC mérnökei tökéletesre hangolták az EQ szekciót, a négy állítási lehetőséggel minden basszusgitáros igényeit kielégítő hangszínek keverhetők ki. Csupán ezzel a négy potméterrel a klasszikus meleg basszus hangzástól a slap technikához szükséges soundon keresztül az ütős rock hangzásig minden hangzás megvalósítható.

 

És akkor még nem beszéltünk a TonePrint képességről, mellyel az effektek széles tárházából választhatunk: Chorus, Flanger, Octaver, Vibrato, SpectraComp, BassDrive és az egyre bővülő signature „hanglenyomatok”. Ezek a világ olyan vezető basszusjátékosainak nevéhez fűződnek, mint Nathan East, Duff McKagan, Mark King, Richard Bona és még sokan mások. Az erősítőre letöltött effekteket a dedikált TonePrint gombokkal szabályozhatjuk és kombinálhatjuk.

 

 

TC Electronic BH550 550w_rear700.jpg

 

 

 

A BH550 ultra precíz fedélzeti hangolója mindig rendelkezésre áll, folyamatosan működik, így mindig alkalmunk van ellenőrizni, hogy a húrok pontosan vannak-e behangolva. A hangoló 6 húros basszus hangolására is alkalmas, LED-ek mutatják, hogy melyik húrt hangoljuk éppen, a MUTE gombbal némíthatjuk a hangszert hangolás közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hátsó panelen minden lényeges csatlakozási lehetőség megtalálható. A szimmetrikus vonalkimeneten a PA rendszer, vagy a stúdióban, a felvevő egység felé küldhetünk jelet. Az XLR csatlakozó mellet egy PRE/POST EQ kapcsoló is segítségünkre van. Az AUX bemenethez MP3, vagy CD lejátszót csatlakoztathatunk jammelés, gyakorlás céljából, a fejhallgató kimenet a csendes gyakorlást teszi lehetővé. Itt kapott helyet a hangszórókimenet, az USB port és a háromgombos lábkapcsoló pedál csatlakozója is. (A pedál nem tartozék.)

 

A BH550 javasolt kiskereskedelmi ára £419.-

 

 

Bővebben: TC Electronic