zenesz_logo.pngA Genelec bemutatta új, ultra kompakt, eredeti megoldásokat alkalmazó háromutas monitorját.

 

 

700.jpg

 

 

 

 

A finn Genelec Smart Active Monitor sorozatának részeként hozta ki új monitorját, a 8351A modellt, amely 45,1 x 28,6 x 27,9 cm-es méreteivel valóban ultra kompakt a háromutas monitorok között. A speciálisan kialakított, hangsugárzást is befolyásoló, enyhén tölcsérszerű első panelen (MaxDCW) kapott helyet a koaxiális 0,75 inches magas, és a 4 inches középsugárzó. Ez az elrendezés rendkívül pontos hangképet és kivételes hangminőséget biztosít. De hol vannak a mély hangszórók? A Genelec ACW™ (Acoustically Concealed Woofers, vagyis akusztikusan rejtett mélyhangszóró) technológiát alkalmazott, így a két 8,5 inches ovális mélyhangszórót az első panel mögött helyezték el.

 

A 8351A-ban három erősítő (150 W mély, 120 W közép, és 90 W magas) hajtja meg a hangsugárzókat és mindez elfér ebben a kompakt dobozban, melynek súlya mindössze 19 kg.

 

A hátsó panelen 1 analóg XLR bemenet, 2 AES/EBU digitális ki- és bemenet (XLR), és két RJ45 port (hálózatba állításhoz) kapott helyet. A 8351A maximális hangnyomása 110 dB, a mély és közép sugárzókat meghajtó D osztályú és a magassugárzót kiszolgáló A/B osztályú erősítő kombinációnak köszönhetően. A monitor frekvencia átvitele 32 Hz – 40 kHz (-6 dB), és (± 1,5 dB) 38 Hz – 21 kHz rendkívül alacsony torzítás mellett.

 

 

Az új monitor elrendezése, a koaxiális közép/magassugárzó a két rejtett mélyhangszóróval és a nagyméretű hanghullám terelőként működő első panellel (MaxDCW), valamint a 8351A dobozának legömbölyített sarkú kialakítása (MDC™;a normál ládák sarkainál keletkező nemkívánatos hangelhajlást, hangtörést minimalizálja) rendkívül kiegyenlített, pontos, vertikálisan és horizontálisan egyaránt hatékony hangképet eredményez még akkor is, ha a felhasználó elmozdul a hangsugárzók képzeletbeli középtengelyéhez képest.

 

Az új Genelec 8351A háromutas monitor áráról egyelőre nincs információ.

 

További részletek: Genelec