zenesz_logo.pngEddie Van Halen szellemiségével teljes összhangban, ez az 1x12-es kombó egy valóban korszakváltó erősítő.

 

2255000410_frt_wlg_001_crop.jpg

 

 

 

Az EVH – Eddie Van Halen cége – közel három év fejlesztőmunka után bejelentette az 5150 III 1x12 50 wattos új kombó erősítőjét. Ez azonban semmilyen tekintetben nem egy átlagos 1x12-es kombó. Eddie Van Halen szellemiségével teljes összhangban, ez az 1x12-es kombó egy valóban korszakváltó erősítő. Olyan érzés előtte játszani, mintha egy komoly fej-láda kombináció döngene mögöttünk.

 

Az EVH 5150 III 1x12 teljesen csöves kombó, melyen 3 csatorna található: CLEAN, CRUNCH és LEAD. Az erősítőt egy 12 inches 16 ohmos Celestion hangszóróval gyártják, az előerősítőben hét JJ ECC83 (12AX7), a végfokban két JJ 6L6 cső dolgozik. Az előlapon lévő kapcsolóval az 50 W kimenő teljesítmény 1 W-ra csökkenthető.

 

További jellemzők: egy bemenet, sokrétű szabályzási lehetőség, GAIN, LOW, MID, HIGH, VOLUME, MASTER PRESENCE, a hátlapon impedancia váltó (4, 8 vagy 16 Ohm) valamint MASTER RESONANCE, POWER LEVEL, REVERB állítási lehetőség, beépített DSP reverb, MIDI bemenet, előerősítő kimenet, két párhuzamos hangszóró kimenet, effekt hurok, fejhallgató kimenet, (némítja az erősítőt) és négygombos lábkapcsoló. (A 3 csatornához és a zengetőhöz.)

 

A felsőkategóriás kombó ládája egyedi tervezésű, nyírfából készült, speciális belső terelőkkel, vintage stílusú „csirkefej” potméter gombokkal, műanyag felső fogantyúval és forgó kerekekkel. Az erősítőt fekete és elefántcsont színekben gyártják, védőhuzat külön rendelhető hozzá.

 

Javasolt kiskereskedelmi ára: $1818.-

 

Bővebben: EVH