zenesz_logo.pngA Paul Reed Smith kibővítette Archon gitárerősítő sorozatát az Archon 25 kombóval.

 

 

 

 

 

 

Még augusztusban adtunk hírt arról, hogy a PRS Guitars elkezdte gyártani az Archon 100 wattos erősítő fej 50 wattos kombó és fej változatát. Most – tovább bővítve a sorozat kínálatát – kihozták a 25 wattos Archon kombót.

 

Az Archon 25-tel a PRS a high-gain erősítőinek csúcsmodelljét vezette be az apró, alacsonyabb teljesítményű csöves erősítők világába. Az Archon dögös torzítós és éneklő, tiszta csatornáinak hangzása most már elérhető 25 wattos „kiszerelésben” is. (A teljesítmény a hátsó panelon lévő kapcsolóval 13 wattra csökkenthető.)

 

 

Screen Shot 2014-10-14_600.jpg

 

 

 

 

A kis Archon 25 wattos teljesítményével könnyebb az erősítőt az optimális teljesítményig kihajtani – a csöves erősítők jobban szólnak, ha rendesen meghajtjuk őket – vagyis alacsonyabb hangerőnél érhetjük el ezt a hatást, ami nem csak otthon előny, de stúdióban, vagy akár színpadon is. Azzal, hogy kisebb hangerőnél érjük el kívánatos hangzást, nagy örömet szerezhetünk szomszédjainknak, a hangmérnöknek és zenésztársainknak is…

 

Az Archon 25-ön mindkét csatornánál megtaláljuk a Volume, Treble, Middle, Bass és Master Volume állítási lehetőséget, valamint a Bright kapcsolót. A Depth és Presence szabályzás mindkét csatornára vonatkozik. Az Archon nagyobb verzióinál alkalmazott 6L6/EL34 végcső kombinációt itt 5881-gyel helyettesítették, ami igazi felsőkategóriás hangzást eredményez, amellett, hogy az Archonra oly jellemző crunchos hangzás megmaradt.

 

 

 

 Screen Shot 2014-10-14 at_550.jpg

 

 

 

 

Összegezve: az Archon 25 megtartotta mindazt a sokoldalú, sokszínű hangzásvilágot, ami az Archon családot jellemzi, ugyanakkor sokkal barátságosabb, mint 100 és 50 wattos nagy testvérei, nem szakad le a derekad, mindahányszor egy bulira el kell cipelned…

 

 

 

Specifikáció

 

Teljesítmény: 25 W / 13 W (fél teljesítmény kapcsolóval)
Csatornák: Lead/Clean
Végcsövek: 5881
Előerősítő csövek: 6 x JJ12AX7
Fix/állítható rácselőfeszültség
4/8/16 Ohm impedancia váltó kapcsoló
Hangszóró: Celestion G12-75T
Két gombos lábkapcsoló (csatornaváltás, effect loop bypass)
Méretek: 546 mm x 267 mm x 451 mm
Súly: 15,4 kg

 

Bővebben: PRS Guitars