zenesz_logo.pngA Fender a Vintage Modified sorozatát az 1968-as Vibrolux zengetős, full csöves megújult változatával bővítette.

 

 

vibro_700.jpg

 

 

 

 

 

A Fender erősítők szempontjából az 1968-as év átmeneti évnek számított, mert a hangzás még igazi, hamisítatlan Fender volt, de a megjelenés látványosan megújult. A jellegzetes ezüstös első vászonnal és a fényes alumínium kezelőpanellel a Vibrolux Reverb friss, új arcot kapott, amely azóta is jellemzi a kompakt, koncertezésre született erősítőiket, amatőr és profi zenészek számára egyaránt. Az 1968-as Vibrolux Reverb erősítőket 2 db 10 inches hangszórókkal gyártották, és ezek a Vibroluxok tudták azt a nehezen körülírható klasszikus csöves Fender hangot, amelyet a világklasszis Fender reverb és vibrato effektek még karakteresebbé tettek. Számtalan gitárosnak azóta is a Vibrolux Reverb jelenti az utolérhetetlen Fender soundot.

 

 

 

 

 

back.jpg

 

 

 

 

 

Az eredeti Silverface erősítőkhöz képest különbség a mindkét csatornán rendelkezésre álló csöves meghajtású rugós zengető és tremoló, valamint a Custom csatorna módosított Bassman hangszín egysége, amely tervezésénél figyelembe vették a mai igényeket és azt, hogy a mai gitárosok effekt pedálokat használnak. A Fender szintén módosította csatornák érzékenységét és változtattak a negatív visszacsatoláson is, még rugalmasabbá, érzékenyebbé téve a Vibroluxot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

35 W teljesítményű teljesen csöves kombó

1 Custom és 1 Vintage csatorna

2 db 6,3 mm-es jack bemenet csatornánként

2 db 6,3 mm-es jack hangszóró kimenet

Előerősítő csövek: Groove Tubes® - (4 x 12AX7), (2 X 12AT7)

Végerősítő csövek: Groove Tubes® - (2 x 6L6)

Szabályzók: Volume, Bass, Treble, valamint Bright kapcsoló a Custom és a Vintage csatornán, a Reverb intenzitás és a Tremolo sebesség és intenzitás szabályzó mindkét csatornára érvényes

2 x 10” Celestion TEN 30 hangszóró, 4 Ohm impedancia

Egyedi gyártású Schumacher transzformátorok

Silverface jellegű előlap és hangszóróvászon, türkizkék feliratokkal

Méretek: 24,46 cm x 61,93 cm x 46,05 cm (mélység x szélesség x magasság)

Súly: 18,96 kg

Tartozék: 2 gombos lábkapcsoló, és védőhuzat

 

Az új ’68 Custom Vibrolux Reverb amerikai ára $1199.

Bővebben: Fender