zenesz_logo.pngA Yamaha a DBR és a CBR szériával bővítette hordozható aktív és passzív hangsugárzóinak körét.

 dbr15_side_450.jpg

 

 

DBR aktív hangfalak

 

A DBR sorozatú hangfalak a sikeres DSR és DXR ládák utódai és a legkönnyebben szállítható hangsugárzók, melyeket a Yamaha pillanatnyilag kínál. A DBR sorozat három modellből áll, a DBR10, a DBR12 és a DBR15. A széria tagjai örökölték elődjeiktől a DSP (digitális jelfeldolgozó) technológiát, ami garancia az optimális és megbízható működésre.

 

A DBR sorozat pehelykönnyű, nagyteljesítményű „D” osztályú erősítői figyelemreméltó tisztaságú és dinamikájú hangzás mellett 1000 W kimenő teljesítményre és 132 dB maximális hangnyomásra képesek. (A DBR10 teljesítménye 700 W.)

 

A gondosan válogatott, egyedi gyártású hangsugárzók tökéletesen illeszkednek az erősítő karakteréhez. A nagyteljesítményű mélyhangszórók határozott, erőteljes basszusokat nyomnak minimális torzítás mellett, az 1,4 inches kompressziós magassugárzók pontos és tiszta közép és magas frekvenciákat produkálnak. (A DBR10-ben 1 inches magassugárzó van.)

 

A DBR aktív ládák könnyű, tartós műanyag házat kaptak, ennek köszönhetően kivételesen könnyen mozgathatóak. A masszív acél első rács is a tartósságot növeli, valamint biztos védelmet nyújt a hangszóróknak. Az új tervezésű, ergonomikus fülek kényelmessé teszik a hangfal szállítását, mozgatását.

 

További érdekessége a DBR hangfalaknak, hogy 50 fokban döntve, monitorként is használhatók, míg szimmetrikus kialakításuk miatt a DBR12 és a DBR15 modellek könnyedén rendezhetők „tükör módú” padló monitor konfigurációba is. Mindegyik DBR modellt ellátták a függesztő keretek felszereléséhez szükséges M8-as menetes csavarhelyekkel.

 

 

 

A76_400.jpg

 

 

 

A DBR sorozat modelljeit könnyen kezelhető 2 csatornás fedélzeti keverővel gyártják, ami nagyban növeli a DBR aktív ládák lehetséges felhasználási területeit. Az első csatorna kombó – XLR/TRS – bemenete mikrofon és vonalszintű jel fogadására is alkalmas. A második csatornánál két bemeneti lehetőségünk van, szintén megtalálható az XLR/TRS kombó aljzat, mellette azonban ott van két RCA aljzat is, amely CD, vagy más sztereó hangforrások jelét tudja fogadni.

 

 

 

 cbr 15 mon450.jpg

 

 

 CBR passzív hangfalak

 

 

 

A CBR sorozatú modellek a Yamaha legújabb passzív hangfalai, amelyek a kiváló hangminőséget, a meggyőző teljesítményt, valamint a kivételes hordozhatóságot ötvözik.


 A CBR széria – CBR10, CBR12, CBR15 – modelljeibe egyedi tervezésű, precízen hangolt, gondosan válogatott magas- és mélysugárzókat szereltek. A jó dinamikai képességekkel rendelkező mélyhangszóró és a 2,5 inches (CBR15) vagy 2 inches (CBR10 és CBR12), kompressziós magassugárzó biztosítja a folyamatos, széles frekvencia átvitelű, felsőkategóriás hangminőséget, a legnagyobb hangerő esetén is, és mindezt minimális torzítás mellett.

 

A CBR modellekben túlhajtás elleni védelmi áramkör akadályozza meg a magassugárzók esetleges károsodását. Ez a védelem a kiváló minőségű és frekvencia átvitelű mély hangszóróval kombinálva megbízható, problémamentes működést tesz lehetővé, még extrém nagy teljesítmény esetén is.

 

A CBR nagy teljesítményű passzív hangfalak – CBR10 700 W csúcs, CBR12 700 W csúcs, CBR15 1000 W csúcs – egyaránt alkalmasak PA rendszerként, monitorként, vagy fix telepítésű hangsugárzóként történő alkalmazásra.

 

E24F466A6AAE4AF4BFB7355822163B0F_12076.jpg

A későbbiekben visszatérünk a Yamaha új sorozataira és részletesebben ismertetjük az új modelleket.

 

Bővebben: Yamaha Magyarország

Hazai forgalmazó: Yamaha Magyarország