zenesz_logo.pngA Blue Microphones-nál minden olyan prekoncepció nélkül gondolták újra a fejhallgató formáját és funkcionalitását, amely sugallná, hogyan kell egy fejhallgatónak kinéznie.

 

gallery_07_700png.png

 

 

 

 

Eredetileg a téli NAMM Show-ra vártuk, majd a Musikmesse-re, de a Blue Microphones cég megvárta az őszi iskolakezdést új Mo-Fi fejhallgatójának piacra dobásával.

 

A Blue Microphones a mai napon hivatalosan is bejelentette a már január óta várt Mo-Fi fejhallgatója debütálását. Ez az új generációs fejhallgató teljesen analóg és az első, ami saját erősítéssel rendelkezik. Elsősorban hangmérnököknek, zenészeknek, az audiofil hangzás rajongóinak és mobil felhasználásra tervezték.

 

Az igazi újítás a Mo-Fi esetében a fejhallgatóba integrált 240 mW teljesítményű erősítő, amely az 50 mm-es hangszórókat meghajtja, azzal a céllal, hogy a füles minden eszközzel minőségi hangot produkáljon. Ráadásul a Mo-Fit egy háromállású kapcsolóval látták el, mellyel három erősítő beállítás közül választhatunk: ON, ON+ és OFF. Az ON+ állásban bekapcsolunk egy mély frekvencia emelő analóg áramkört, az OFF állásban pedig a Mo-Fi visszakapcsol passzív módba, lehetővé téve, hogy a fejhallgatót nagy kimenő jelű eszközhöz csatlakoztassuk.

 

 

 

gallery_11_700.jpg

 

 

 

Az aktív működés feltételezi a beépített tápegységet is, a Mo-Fi-ban micro USB segítségével tölthető elemet találunk, amely egy töltéssel 12-14 órát működik. Az intelligens tápellátás észleli, ha nem használjuk a fülest és automatikusan kikapcsol. Amennyiben az elem lemerülne, a fejhallgatót egyszerűen passzív módba – OFF állás – kapcsoljuk és tovább tudjuk használni.

 

 

 

 

 

intro-01_280.jpg

 

Ami a Mo-Fi fejhallgatók megjelenését illeti, a Blue Microphones itt is merész újításokat alkalmazott. A hagyományos rugós fejpántot egy új, több csuklós rendszer váltotta fel, ami sokkal kényelmesebbé teszi a fejhallgató viselését. A fejpánton egy feszesség állító tekerőgombot helyezett el a gyártó, amivel a fejméretünknek és fülünknek legkellemesebb pozíciót beállíthatjuk. A fülpárnák is új dizájnt kaptak, hogy mindig párhuzamosan álljanak és megfelelően szigeteljenek a külső zajok ellen. A Mo-Fi fülpárnái nem kör alakúak, hanem az emberi fül alakját modellezik, így sokkal jobban ráfekszenek a fülkagylóra, mint más fülpárna formájú fejhallgatók, ezáltal nem csak a külső zajok csökkenek, hanem nő kényelemérzetünk, és nem utolsó sorban a mély frekvenciák is jobban szólnak.

 

A Blue Microphones-nál minden olyan prekoncepció nélkül gondolták újra a fejhallgató formáját és funkcionalitását, amely sugallná, hogyan kell egy fejhallgatónak kinéznie. Az eredmény talán kevésbé emlékeztet egy hagyományos fejhallgatóra, sokkal inkább egy kiváló minőségű eszközre, amit a fejünkön viselünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Hangszórók: 50 mm
Impedancia: 42 Ohm
Erősítő teljesítménye: 240mW
Frekvencia átvitel: 15Hz - 20kHz
Jel/zaj viszony: < 105dB
Zaj: < 120 uV
THD : 0.004%
Súly: 466 g
Javasolt kiskereskedelmi ár: $349.99

 

A Mo-Fi fejhallgatókat 1,2 méteres iPhone-hoz és iPadhez alkalmas távirányítóval ellátott audio kábellel, 3 méteres audio kábellel, 1 méteres USB töltő kábellel, 1/8” – 6,3 mm jack adapterrel, hálózati adapterrel, kezelési utasítással, puha védőtáskában szállítják. A fejhallgatók egyelőre csak bizonyos kereskedőknél kaphatók az USA-ban, de hamarosan világszerte elérhetők lesznek.

 

Bővebben: www.mofiheadphones.com.