zenesz_logo.pngAz eszköz lényege egy mondatban elmondható: a húr leszorítása húronként történik, így a leszorított húrok mellett üres húrok is szólhatnak.

 

126_gpr0814_Gear_AccFile1_700.jpg

 

 

 

 

 

Sokféle kapodaszter – magyarul gitárhúr-leszorító – létezik, de a Spider Capo, amit egy kis amerikai cég tervezett és gyárt, valóban egyedülálló. Különösen az alternatív hangolásokat kedvelő gitárosok körében fog tetszést aratni.

 

Az eszköz lényege egy mondatban elmondható: a húr leszorítása húronként történik, így a leszorított húrok mellett üres húrok is szólhatnak. Ennek köszönhetően olyan hangközök megszólaltatására is lehetőség nyílik, melyekhez amúgy legalább három kézre lenne szükségünk. Ráadásul a húronkénti leszorítást játék közben is változtathatjuk. Kapodaszter nélkül is számos alternatív hangolást használnak a gitárosok, de ezzel az eszközzel szó szerint hangolások százait fedezhetjük fel.

 

 

 

Spider_Capo_2__27367_zoom_650.jpg

 

 

 

 

A másik érdekesség, hogy a Spider Capo mögött is van élet, vagyis játszási lehetőség, ami újabb érdekes hangzásokat eredményez.

 

A Spider Capo-t három kivitelben gyártják: normál, mini és XXL, a kiskereskedelmi ára 30 dollár körül van. Minden további magyarázat helyett álljon itt egy-két videó, ami látványosan bemutatja mitől ötletes találmány a Spider Capo, bár feltehetően nem a trash-metál gitárosok fognak sorban állni érte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bővebben: Spider Capo