zenesz_logo.pngA Mackie a nyári NAMM Show-n mutatta be új Creative Reference ultra kompakt, aktív monitor sorozatának két modelljét.

 

 

CR4_Front_700.png

 

 

 

 

 

A Mackie CR3 és CR4 típusjelzés a mélyhangszóró méretére utal, a kisebbik monitorban 3 inches, a nagyobbikban 4 inches hangszórót szereltek. Mindkét modell 50 W teljesítményt ad le és mindkét monitorban 0,75 inches ferrofluid hűtésű selyem dóm magassugárzó gondoskodik a magas hangokról. A CR monitorokat párban árulják, kezelőszervek csak az egyik monitoron találhatók.

 

A CR sorozat tervezésénél az egyszerűség volt az elsődleges szempont: a monitor elején helyezték el a hangerőszabályzót, amelyet körülvesz egy bekapcsolást jelző háttérvilágítás. Az 1/8 inches AUX bemenet és fejhallgató kimenet (ami elnémítja a hangsugárzót) szintén az előlapon, egymás mellett kapott helyet.  A hátlapon a Position Select kapcsolóval kiválaszthatjuk, hogy a kezelőszervekkel ellátott monitor a sztereó szempontjából a bal, vagy a jobb oldali legyen.

 

 

 

 

 

 

CR4_Rear_700.png

 

 

 

 

 

A hátlapon találjuk a reflexnyílást, a ki-bekapcsolót, az 6,3 mm jack és RCA sztereó bemeneteket. Az aktív és passzív hangfalat összekötő kábel tartozék, és rugós csiptetős (terminal block) hangfal csatlakozóval csatlakoztatható.

 

A monitorokat a gyártó elsősorban multimédia és zenehallgatási célokra ajánlja és ezekre a célokra bizonyára sokkal inkább alkalmas, mint a hagyományos PC hangfalak. A frekvencia átvitele 70Hz – 20kHz, a hangfalak fából készültek.

 

Tartozékként a monitor alá helyezhető akusztikus csillapító lapot, 1/8” sztereó jack – RCA kábelt a PC csatlakoztatáshoz, 1/8” – 1/8” sztereó jack kábelt okostelefon, vagy médialejátszó csatlakoztatáshoz, és a két monitort összekötő kábelt kapjuk hozzá.

 

A CR sorozat modelljei augusztustól kaphatók 130 USD (CR3) és 200 USD (CR4) áron.

 

 

 

 

 

 

Bővebben: Mackie