zenesz_logo.pngAz elkövetkezőkben szeretnénk néhány olyan eszközt bemutatni, ami segíti az otthoni gyakorlást, elsősorban gitárosok, basszusgitárosok számára. Először a VOX, elemmel is működő SoundBox Minijét mutatjuk be.

 

Soundbox Mini - Oper_700crop.jpg

 

 

Napjainkban a gyakorló erősítők forradalmát éljük, a Yamaha volt az első THR sorozatával, ezt követte Blackstar ID:Core újdonsága. Kisvártatva a VOX is megalkotta a maga mini erősítőjét, a Soundbox Minit. Akárcsak az előbb említett két sorozat modelljei, a VOX SoundBox Mini is egy sztereó mini erősítő, ami olyan „gitáros barát” tulajdonságokkal felvértezett, mint a fedélzeti effektek és az erősítő modellező részleg.

 

Riválisaihoz képest a SoundBox a legkönnyebben hordozható eszköz, és elemmel is működik. Tény, hogy nem a valaha hallott legvastagabb hangot produkálja, de kiválóan szimulálja a 3D sztereó hangzást két 4 inches hangszórójával.

 

 

VOX_SoundBox_Mini_Slant_NAMM14_700.jpg

 

 

 

 

A VOX SoundBox Minivel kapunk két bemenetet (gitár és mikrofon) számos effektet, gitár, basszus és keyboard preszeteket, nem beszélve a Korg Acoustage technológiáról, aminek köszönhetően úgy halljuk, mintha a hang nem a két hangszóróból jönne, hanem valahol az erősítő körül keletkezne.

 

Mind a négy gitár preszet – Tweedy Clean, AC30 Crunch, British high-gain és a Metal Scoop – feltunningolva az effektekkel, elég jól megközelíti az eredeti soundot. (Bár a reverb egy kicsit zajosnak tűnik.) Fejhallgatóval a hangzás kellemes, azonban a Soundbox saját hangja kevés, kissé dobozhangú, hallottunk már ekkora hangszórókat teltebben is szólni, mind gitárerősítőben, mind hordozható sztereó erősítőben.

 

 

 

 

VOX+SOUNDBOX+MINI+ORANGE-1_700.jpg

 

 

 

 

Pozitívumként kell megemlíteni, hogy az erősítő bemenete gitár, basszusgitár, billentyű és mikrofon fogadására is alkalmas - tehát több funkcióra is használható - és az effektek szépen, hatásosan szólnak. Az AUX bemeneten audiolejátszó eszköz is csatlakoztatható az erősítőhöz, a mikrofon, a hangszer és a lejátszó egyidejűleg használható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

Erősítő modellek: 11 fajta (2 basszus, 4 gitár, 2 akusztikus, 3 billentyű)
Effekt: 8 féle effekt (pl. kompresszor, kórus, flanger, tremoló, echo, reverb stb.)
Beépített hangológép, E1–E6 (41.2 Hz – 1318.5 Hz)
Bemenetek: GUITAR (L/MONO), R, MIC, AUX IN (mini jack)
Kimenet: fejhallgató (mini jack)
Erősítő teljesítménye: max. 2 x 2,5 W
Hangszóró: 2 db 4 inches, 8 Ohm
Jelfeldolgozás: A/D 24-bit; D/A: 24-bit
Tápellátás: tartozék AC adapter, vagy 6 db AA elem
Maximális üzemidő elemmel: kb. 7 óra
Áramfelvétel: 260 mA
Méretek: 281 x 115 x 181 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 2,4 kg (elem nélkül)
Tartozék: AC adapter (DC 12V)
Ár: 49 900 Ft

 

Bővebben: VOX