zenesz_logo.pngA dizájn alapja Eddie Van Halen 1981-es gitárja, melyet koncertjein az Unchained című nótában dropped D-hangolással használt.

 

 

5107902586-2_700.jpg

 

 

 

Az Eddie Van Halen nevével fémjelzett Striped sorozat gitárjaira 2013 év eleji bemutatásuk óta meglehetősen nagy a kereslet. A különös, már-már nem evilági fekete-fehér-fekete gabonaköröket idéző lakkozás az új EVH Circles modellt kétségkívül a Striped sorozat leglátványosabb darabjává teszi.

 

A dizájn alapja Eddie Van Halen 1981-es gitárja, melyet koncertjein az Unchained című nótában dropped D-hangolással (DADGHE) használt. A gitárt az előlapján látható misztikus fekete-fehér-fekete körökkel és a hátulján díszelgő 'See Ya Later Bye' felirattal tették vizuálisan igazán izgalmassá.

 

 

 

 EVH-back_700.jpg

 

 

 

Egyébként a gitár jellemzői megegyeznek a Striped sorozat többi modelljének jellemzőivel. Ezek a kellemes tapintású kézzel olajozott juharfa nyak, az EVH Floyd Rose locking termoló rendszer, kiegészítve az EVH D-Tuna szerkezettel, amellyel egy mozdulattal hangolhatjuk az E húrt egy hanggal lejjebb, valamint az egy darab EVH Wolfgang humbucker hangszedő és a mindösszesen egy hangerőszabályzó gomb. Ezek, és még sok-sok apró részlet – közvetlenül a testre erősített hangszedő, a 12”-16” között változó rádiuszú fogólap, stb. – teszik igazi rock and roll gépezetté az EVH Circles modellt.

 

 

Az alábbi videón nem az EVH Circles gitárt látjuk, halljuk, hanem a felszereltségében azonos, és csak a megjelenésében eltérő EVH Striped modellt, de érdemes megnézni, mert egy igazi rock machine-t hallhatunk...

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Modell: EVH® Stripe Series Circles

Sorozat: Striped Series

Szín: fekete-fehér gabonakör grafikával

Javasolt kiskereskedelmi ár: $1,199.99

Test anyaga: amerikai hárs

Érintők száma/mérete: 22 / jumbo

Pozíciójelölők: fekete pont berakás

Fogólap rádiusz: változó 12" - 16" (30,8 mm – 406,4 mm)

Fogólap: juharfa

Nyak anyaga: juharfa

Nyak kivitele: kézzel olajozott

Felső nyereg: 42,86 mm

Menzúra: 648 mm

Hangszedő: 1 db EVH® Wolfgang Humbucking

Szabályzó: főhangerő

Szerelvények: króm

Húrláb: EVH®-Branded Floyd Rose® Locking Tremolo, EVH D-Tuna® kiegészítéssel

Húrnyereg: Floyd Rose® R2 Locking

Tremoló: Floyd Rose® FRT 02000 Locking

Húrok: EVH® Branded (.009-.042)

 

Bővebben: EVH