zenesz_logo.pngAz elmúlt napokban a szaksajtó tele van a Roland két új gitár kombójának hírével, mi sem akarunk lemaradni, tehát akkor: Roland Blues Cube Artist és Blues Cube Stage…

 

 

A napokban debütált a Roland két új 1x12-es gitár kombója, a Roland Blues Cube Artist és Blues Cube Stage. Mostanság ha a Cube-ra gondolunk, akkor általában különböző teljesítményű modellező erősítők jutnak először az eszünkbe. Nos, a két új Roland Blues Cube teljes mértékben színpadra, illetve koncert használatra tervezett erősítő.

 

 

blues_cube_family_gal_700.jpg

 

 

Mindkét erősítő a Roland egyedi Tube Logic konstrukcióján alapszik és úgy építették meg őket, hogy egy finoman hangolt vintage csöves kombó gazdag, meleg hangzását produkálják, ugyanakkor rendelkezzenek a mai modern erősítők jellemzőivel is, és nem utolsó sorban könnyen szállíthatóak legyenek. A Tube Logic dizájn nem kevesebbet kíván elérni, mint pontosan reprodukálni a tweed korszak (a Fender korai, szövet bevonatos korszaka) csöves erősítőinek működését, beleértve az előerősítő és a végcsövek torzításának jellemzőit. Az erősítő megjelenése is kissé retró jellegű, igazi kaliforniai stílusú, talán a Fender formavilágát idéző dizájn.

 

A Blues Cube Artist kimenő teljesítménye 80 W, míg a Blues Cube Stage 60 W-ot teljesít. Mindkettőt professzionális felhasználásra tervezték, mindkét rétegelt lemezből készült láda hátul nyitott kivitelű, és mindkét kombóba egyedi tervezésű, ehhez a konstrukcióhoz hangolt 12”-os hangszórót szereltek.

 

Mindkét Blues Cube két független csatornával rendelkezik, az egyik a CLEAN, a másik a CRUNCH. Mindkét csatornánál külön TONE és BOOST kapcsolót találunk, de a CRUNCH csatornánál a plusz GAIN szabályzóval és a hangerő potméterrel is állíthatjuk a csatorna torzítását. A két bemenet mellett – HIGH és LOW – kapott helyet a csatornaváltó kapcsoló, valamint a DUAL TONE kapcsoló, mellyel a két csatorna egyidejű használatát aktiválhatjuk, ami további hangszín variációkat tesz lehetővé.

 

 

 

blues_cube_artist_top_gal_700.jpg

 

 

 

 

A Tube Logic elgondolás része a Power Control kapcsoló – 0,5 W, 15 W, 45 W, és Max fokozatokkal – mely lehetővé teszi a teljes hangerőre tekert csöves erősítők kimenő torzításának reprodukálását.  Mindkét erősítőt ellátták zengetővel, de a Blues Cube Artist modellben tremoló és effekt loop is található. A csatornaváltás mindekét erősítőn lábkapcsolóval is lehetséges, az Artist modellen további funkciók is válthatóak lábkapcsolóval. Szintén mindkét modellen megtalálható az USB csatlakozó, mely segítségével közvetlenül csatlakozhatunk számítógéphez.

 

Specifikáció: Cube Artist

Specifikáció: Cube Stage

 

Az új Roland kombók Magyarországon 2015 januárjától lesznek kaphatók, várhatóan a következő árakon: Blues Cube Artist 242 000.- Ft, Blues Cube Stage 179 000.- Ft.

 

Az árakra és a hazai forgalmazás időpontjára vonatkozó információkat a Roland Bemutatóterem és Márkabolttól kaptuk.