zenesz_logo.pngA Yamaha 40 éve gyárt szintetizátorokat, az évforduló alkalmából a nyári NAMM Show-n debütált a Motif XF sorozat speciális fehér kiadása.

 

Az első Yamaha szintetizátorokat 1974-ben gyártották, egy olyan időszakban, amikor a szintetizátorok még éppen, hogy csak kezdtek elfogadottá válni a mainstream zenében. A Yamaha azóta is folyamatosan ott van az élvonalban hangszereivel, melyek zenei stílusok meghatározóivá lettek és számos művész sztárrá válásának fontos eszközei voltak. 40 év elteltével a Yamaha szintetizátorok és munkaállomások még mindig a professzionális zenészek és jó képességű amatőrök legkedveltebb hangszerei közé tartoznak.

 

 

 

 

880833_700.jpg

 

 

 

Az évfordulós kiadások, a Motif XF6 WH, XF7 WH és XF8 WH fehér felső kontrol panelt kaptak, míg a kezelőszervek, a ház oldala és a hátsó panel alsó része fekete.

 

A speciális fehér hangszerek megegyeznek az eredeti fekete verziókkal, de már a frissített MOTIF XF OS V1.5 firmware-rel szállítják őket. Így a CP4 Stage és Tyros 5 modellekből már ismert, új high-density reverb ezekben a hangszerekben is megtalálható. A frissítés tartalmaz három új reverb fajtát is, ezek a HD HALL, a HD ROOM, és a HD PLATE. Az új HD zengetők különösen hatásosak zongorával, gitárral, rézfúvósokkal, és vonósokkal.

 

 

 

 

 

 

A torzító és erősítő szimulátor szekció is új effektprogramokkal bővült. Az alapjellemzők ugyanazok, mint a korábbi distortion effekteknél voltak, de az új effektek sokkal életszerűbb és karakteresebb erősítő hangzásokat nyújtanak. Ezek az US Combo, Jazz Combo, US High Gain, British Lead, Multi Efx, Small Stereo, British Combo, és a British Legend.

 

Bővebb információ: Yamaha Magyarország