zenesz_logo.png
A július 17-én kezdődő nyári NAMM Show-n a Boss bemutatja három új gitár effektpedálját. A nagytudású, analóg pedálok Waza Craft fantázianéven kerülnek forgalomba.

 

[NAMM] 3 new Boss guitar pedal_700.jpg

 

 

A Roland/Boss csapat a július 17-től 19-ig tartó, Nashville-ben megrendezésre kerülő nyári NAMM Show-n mutatja be három klasszikus effektpedáljának új, frissített változatát. A pedálokat Waza Craft fantázianéven hozzák forgalomba (a Waza japán jelentése „Művészet és technológia”) és ezek az effektek a DM-2 Delay, az SD-1 Super OverDrive és a BD-2 Blues Driver teljesen átdolgozott, új analóg áramkörökkel ellátott, új házba szerelt, változatai. A Boss szerint ezek az effektek lényegesen jobban reagálnak a gitárosok játékának dinamikájára.

 

 

 

 

 

 

A BD-2W Blues Driver tökéletesen reprodukálja az eredeti modell hangját, de az új CUSTOM mód kapcsoló testesebbé varázsolja a hangot, és meghosszabbítja a lecsengését. További jellemzői a hagyományos, teljesen analóg áramkör, a négy szabályzási lehetőség – LEVEL, TONE, GAIN, és az említett MODE kapcsoló.

 

 

 

 

 

 

 

Az SD-1W Super OverDrive szintén két üzemmódban használható: a STANDARD a hagyományos overdrive hangzáshoz, és a CUSTOM, ami érzékenyebb, és szélesebb sávban állíthatóak a paraméterei. Itt is teljesen analóg áramköröket találunk, és szintén négy szabályzási lehetőség – LEVEL, TONE, GAIN, és a MODE kapcsoló – áll rendelkezésünkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó az új effektpedálok között a DM-2W Delay, amelybe a klasszikus, analóg Bucket Brigade Delay áramkört szerelték, így az eredeti DM-2 delay hangzást is tudja, ahol a delay idő 20 és 300 milliszekundum között állítható. Ha CUSTOM állásba váltjuk az effektet, azonnal megváltozik a hang karaktere, tisztább, igazi meleg, analóg hangzást és több mint kétszeres delay idő tartományt kapunk. A pedál sztereó kimenettel rendelkezik (direkt hang és effektezett hang) és expression pedál is csatlakoztatható hozzá, mellyel a delay időt szabályozhatjuk.

 

 

 

Mindhárom pedál 9 Voltos elemmel, vagy külön megvásárolható adapterrel működik. A pedálokra 5 év BOSS garancia van, nálunk novembertől lesznek kaphatók, várhatóan a következő árakon:

BD-2W Blues Driver: 47 000 Ft
SD-1W Super OverDrive : 47 000 Ft
DM-2W Delay:  55 000 Ft

 

Az árakra és a hazai forgalmazás időpontjára vonatkozó információkat a Roland Bemutatóterem és Márkabolttól kaptuk.