zenesz_logo.png
A Korg bemutatta programozható SDD-3000 delay pedálját, melyet a U2 gitártechnikusával, Dallas Schooval együttműködve fejlesztett ki.

 

korgsdd3000_zpsaae241af_700.jpg

 

 

 

Az eredeti, 1982-es KORG SDD-3000 rack-be építhető digitális effektet – amely világhírű rockbandák gitárhangját tette karakteressé és számos sikeres dalban felfedezhető – a Korg most precízen lemásolta, újabb képességekkel ruházta fel, és beépítette egy könnyen kezelhető lábpedálba.

 

 

 

23e5d9_700.jpg

 

 

 

 

A pedál megőrizte az eredeti effekt jellegzetes hangját és nyolc, jól megkülönböztethető delay típust tartalmaz (pl. analóg, modern, kozmikus, szalagos stb.) és a delay time 1-től 4000 milliszekundumig terjedő intervallumban állítható. A pedál 80 programozható presetet, sztereó ki- és bemenetet, MIDI csatlakozást, és számos további szabályzási lehetőséget, pl. tap-tempo állítást, különböző szűrőket kínál.

 

Az SDD-3000 pedál a U2 veterán gitártechnikusával, Dallas Schooval szoros együttműködésben készült. Schoo nagyban hozzájárult, hogy az új effekt valóban megőrizze az eredeti hangját, és további modern, színpadon jól használható fejlesztéseket javasolt.

 

 

 

d4917378_700.jpg

 

Nagyításhoz klikk a képre! 

 

 

A pedál két bypass módban – true bypass és analóg bypass – működik, hogy a különböző igényeknek megfeleljen. Analóg bypass módban a gitárjel áthalad az előerősítő áramkörökön, ekkor a bemeneti érzékenyég, erősítés beállítható a kívánt szintre. A true bypass semmilyen módon nem nyúl bele a hangba. A pedálban található előerősítőnek köszönhetően a pedál összetéveszthetetlen, telített, enyhén kompresszált SDD hangzást produkál, amely az egyéni játékstílusokra jól reagál. (Természetesen true bypass módban a hang érintetlenül halad át a pedálon.)

 

Az SDD-3000 pedált rendkívül jól kezelhető modulációs szekcióval is felszerelték. Itt a gitárosok öt különböző hullámformából választhatnak, intenzitás- és frekvenciaállítási lehetőséggel, de két különböző hullámforma kombinációjára is van mód. A felhasználó különféle modulációs effekteket is előállíthat, így például, kórust, flangert, Doppler effektet, pitch bendinget, melyeket elmenthet a 80 programhely valamelyikére.

 

 

 

40a3dc06c700.jpg

 

A KORG SDD-3000 pedál július végétől lesz kapható, javasolt kiskereskedelmi ára 395 EUR.

 

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

8 különböző delay típus: SSD-3000, Analog, Tape, Modern, Kosmic, Reverse, Pitch, és Panning
Delay idő 1 és 4 000 milliszekundum között állítható
80 programhely
Sztereó ki- és bemenet
MIDI
Tap-tempo szabályzás, modulációs hullámforma választás, frekvenciaszűrők a késleltetett hanghoz
Két bypass mód: true bypass/analóg bypass
Expression pedál csatlakoztatási lehetőség
Be- és kimeneti jelszínt szabályzó kapcsoló
Headroom (dinamikai tartalék) visszajelző
Modulációs szekció: öt hullámforma, intenzitás és frekvencia szabályzókkal

 

Bővebb információ és hangminták: KORG