zenesz_logo.png
A Seymour Duncan új, sokoldalú overdrive pedállal jelentkezett július első napjaiban.

 pedals_805_home_v3-slide2.jpg

 

 

A július első napjaiban bemutatott Seymour Duncan 805 overdrive pedál a legendás 808-as chipre épül, de megnövelt gain tartománnyal és aktív 3 sávos EQ-val rendelkezik, ez utóbbi nem túl gyakori az ilyen pedáloknál. A 805 overdrive pedál rendkívül sokoldalú, egyik pillanatban lágy, bluesos torzított hangon szól, a következő pillanatban pedig akár modern, crunch-os metál hangot produkál.

 

Más overdrive effektektől eltérően, melyeknél a hang vékonyodni kezd, ha a gaint lejjebb vesszük, a 805-nél ez kiküszöbölhető, a 3 sávos aktív EQ-val könnyedén adhatunk még rá mélyet és finomhangolhatjuk a közép és a magas frekvenciákat.

 

 

 

SeymourDuncan805_700.jpg

 

 

A 805-öt beállíthatjuk úgy is, hogy csak annyi erősítést adunk rá, hogy felhamonikusokban gazdag, meleg, csöves hangzást kapjunk. Ugyanakkor a pedált úgy tervezték, hogy igazi overdrive-ként működve képes túlhajtani bármilyen erősítő előfokát, nagy teljesítményt kipréselve belőle, olyan megszólalást produkálva, hogy az tökéletesen megfeleljen bármilyen kemény zenében. Akár tiszta, akár nagyon mérges csatornára megyünk rá a 805-tel, a hangja természetes marad a teljes frekvencia tartományban. A Dirty Deedhez és a Vapor Trailhez hasonlóan ez a pedál is true-bypass és a Seymour Duncan kaliforniai üzemében, Santa Barbarában gyártják.

 

 

A leírásnál jóval többet tudunk meg a pedálról, ha megnézzük az alábbi videót.

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Torzító áramkör: üveg dióda, szembefordított kapcsolás
Bypass: True bypass
Gain szabályzási tartomány: 8dB-36dB
EQ frekvenciák:
• Bass – 90 Hz +/- 11dB
• Mid – 750 Hz +/- 11dB
• Treble – 2.1 kHz +/- 12dB
Bemeneti impedancia: 470k Ohm
Kimeneti impedancia: 1k Ohm
Áramfelvétel: 4,5mA
Méret: 6,6 x 12,4 x 3,7 cm
Tápfeszültség: 9 voltos elem vagy külső 9-18 V DC adapter (középen negatív polaritás)

 

 

 

Bővebben: Seymour Duncan