zenesz_logo.pngKorábbi cikkünkben már tudósítottunk a Blackstar új, ID:CORE sorozatáról, ezúttal kicsit jobban megismerjük az erősítőt és a hozzátartozó ingyenes INSIDER szoftvert.

 

IDCore Stereo 40 Guitar Amp Gallery - Blackstar700.jpg

 

 

A Blackstar először az idei amerikai NAMM Show-n rukkolt elő forradalmian új ID:CORE erősítőivel. Ezeket a programozható, széles sztereó hangzást produkáló gitárkombókat meglehetősen kisméretűre, de annál nagyobb teljesítményre tervezték, kiválóak a próbahelyre, otthoni gyakorlásra, CD vagy MP3 lejátszóval történő jammelésre, de akár kisebb koncertekre is. A kompakt ID:CORE erősítők 10, 20 és 40 wattos változatban kaphatók.

 

 

idcore40-gallery-angle-big_700.jpg

 

 

Az ID:CORE több mint 7 év kutatás és fejlesztés összegzése, végeredménye. Ezeken az erősítőkön ugyanúgy megtalálhatók a hagyományos, kézreálló kezelőgombok, mint a tradicionális erősítőkön, ugyanakkor programozhatóak, így új dimenziók nyílnak meg a gitárosok számára. Az egyedi beállítási lehetőségek lehetővé teszik, hogy a zenészek, megtervezzék saját „hangjukat”. A VOICE potméterrel hat, előre programozott hangszínbeállítás közül választhatunk: Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1, OD 2. Ha ezeket az állítási lehetőségeket a Blackstar szabadalmazott ISF hangszínszabályzójával együtt használjuk, teljes biztonsággal megkapjuk azt a hangszínt, amit szeretnénk. Az effekt szekcióban 12 vintage stílusú, stúdió minőségű effektet: 4 modulációs effektet, 4 reverbet és 4 delayt találunk.

 

Az ID:CORE-t USB csatlakozóval is felszerelték, ezen keresztül közvetlenül a számítógépre rögzíthetjük játékunkat. További extra az emulált hangszóró kimenet és az MP3/vonal bemenet.

 

Az előre programozott patcheket egyszerűen az INSIDER szoftver segítségével szerkeszthetjük és menthetjük el. A patcheket az interneten keresztül feltölthetjük, letölthetjük, megoszthatjuk az online közösséggel. A program rendkívül jól áttekinthető grafikus kezelőfelülettel rendelkezik és nem csak a gyárilag beállított hangszíneket szerkeszthetjük, hanem a stúdió minőségű effekteket is úgy szabályozhatjuk, mintha azok a lábunk előtt lévő pedálok lennének. Ha kicsit belebonyolódtunk a szerkesztésbe és vissza akarjuk állítani a 6 gyári presetet és a 12 effektet, erre is bármikor lehetőségünk van.

 

 

 

preview-amp700.png


Az erősítő kezelőpanelje az INSIDER szoftverben

 

Az INSIDER beépített audió szekciójával mp3 fájlokat könnyedén importálhatunk digitális gyűjteményünkből. A hangerőt a gitár hangerejéhez állíthatjuk és még a lejátszás sebességét is szabályozhatjuk a hangmagasság változása nélkül. További segítség a beépített hangológép. Az INSIDER program ingyenesen letölthető PC-re és Mac-re Blackstar oldaláról: https://www.blackstarinsider.co.uk/

 

 

 

preview-audio700.png


Az audió szekció az INSIDER-ben

 

 

 

Az első videóban a szuper széles sztereó hangzást és az erősítő egyéb

tulajdonságait ismerhetjük meg.

 

 

 

 

 

 

A második videóban a Blackstar egy rövid angol nyelvű, de magyarul feliratozott videóban mutatja be az INSIDER szoftver legfontosabb tulajdonságait.

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbiakban a legnagyobb, 40 W teljesítményű ID:Core Stereo adatait közöljük.

 

 

ID:Core Stereo 40 legfontosabb jellemzői:

2x20 W programozható kombó

Super Wide Stereo – szuper széles sztereó hangzás

Hang: 6 klasszikus előre programozott csatorna

12 sztereó effekt

Hat saját hangszín tárolási lehetőség

Ingyenes INSIDER software

USB audió kimenet felvételhez

Sztereó MP3/vonal bemenet

Emulált hangszóró kimenet

Sztereó hangszóró konfiguráció

 

 

További információk: Blackstar

Hazai és európai forgalmazó: Sound Service