zenesz_logo.pngA Yamaha 2014-es Frankfurti Musikmesse kiállításon bemutatott újdonságaival foglalkozó rövid sorozatunk első részében a zongorákról, digitális zongorákról és szintetizátorokról esett szó. A második részben a gitárok, erősítők és dobok kerülnek terítékre.

 

 

Gitárok és erősítők

 

 

LJ56 cusTOM ARE_rotation_700.jpg 

 L56 Custom


 

L széria. Az új L sorozatú  akusztikus gitárok kiváló hangminőségükről ismert kézzel gyártott modellek. Most a szép tónusú fa és nagyfokú szakértelem mellett néhány újítás is növeli a klasszikus Yamaha minőségű hangszerek értékét. Ezek a hangszerek minden szempontból kielégítik a ma gitárosának igényeit.

 

Klasszikus forma, esztétikus gyöngyház berakások, tökéletes megszólalás, könnyű játszhatóság és kiváló dinamikai tulajdonságok jellemzik az L széria hangszereit. Színpadi előadásnál a legjobb minőségű hangszedők garantálják, hogy a gitárjáték legapróbb részletei is tökéletesen visszaadásra kerüljenek, utat engedve az élő játék varázsának.

 

Az L széria egyik zászlóshajója az L56 Custom, amelyet kézzel válogatott, kiváló minőségű fából készítenek a legjobb hangszerkészítő mesterek.

 

Legfőbb jellemzői:

 

Medium Jumbo formájú test
Tömör Engelmann A.R.E. technológiával kezelt lucfenyő tető
Tömör indiai rózsafa hátlap és oldallap
Nagy játékkomfortot biztosító hagyományos nyakprofil
Ötrétegű mahagóni és rózsafa nyak
Ébenfa fogólap
Kaliforniai kagyló berakások
Nitrócellulóz lakkozás

 

 

 

 

NTX, NCX. Mindkét új elektroakusztikus gitár, az NTX700C és az NCX700C, minden zenei és játékstílusnak megfelel, és tökéletes választás lehet kezdő gitárosok számára is.  Az NTX700C és NCX700C tömör cédrus tetővel rendelkezik, ami felharmonikusokban gazdag hangzást és erőteljes hangerőt biztosít. Mindkét hangszer nejlonhúros és két utas System 61 A.R.T. elektronikával felszerelt.

 

 

NTX 700C_rotation700.jpg

NTX700C

 

 

 

 

Az NCX sorozat modelljei a klasszikus gitárok számos jellemzőjét örökölték, így például a fogólap szélességét, a nyakprofilt, a test vastagságát. A cutaway formájú test és a húrok fogólaphoz képest alacsony magassága nagyban növelik a játékkomfortot. Az NCX széria nem csak a klasszikus gitárosoknak kínál olyan hangszert, amelyen öröm játszani, hanem a legkülönbözőbb műfajok képviselői is élvezetet találnak az NCX modelleken való játékban.

 

 

ncx700c_rotation_700.jpg

NCX700C

 

 

 

THR. THR5 (v.2) és THR10 (V.2) A standard THR10 sztereó mini erősítő meglepően nagyhangú, a legkülönbözőbb stílusokban használható, akár tiszta, akár torzított hangzásra alkalmas, igazán mobil eszköz. Most a THR5 és THR10 erősítőkhöz a Yamaha frissítést adott ki, így a már meglévő THR erősítőket firmware frissítéssel, számítógép segítségével 2-es verzióra frissíthetjük. A 2-es verzió még komolyabb megszólalást kölcsönöz ennek a 2x5 W teljesítményű mini erősítőnek.

 

 

 

THR10_700.jpg

 

 

A THR modellek ötféle erősítő hangot – MODERN, BRIT HI, LEAD, CRUNCH, CLEANplusz három további hangzást képesek emulálni – BASS, ACO, FLAT – az utóbbi három azonban csak a THR10-es modellben található meg. A BASS egy dinamikus, mély dús csöves hangzást nyújt, az ACO mikrofonozást szimuláló természetes natúr, tiszta elektroakusztikus hangot biztosít, a FLAT pedig egyenes átvitelű, tiszta, vonalszintű bemenő jelekre alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobok

 

Absolute Hybrid Maple szín variációk. Az új Absolute Hybrid sorozat megörökölte azt a hibrid technológiát, amelyet a Yamaha PHX sorozatából ismerhetünk. Az Absolute Hybrid esetében a rendkívül kemény, Afrikában őshonos wenge fa a középső réteg, amelyet több réteg, tiszta hangjáról ismert juharfa borítás vesz körül. Ez a hibrid dizájn rendkívül gazdag és tiszta hangzást eredményez a teljes dinamika tartományban, a pianótól a fortissimóig.

 

 

Set2 WLN_700.jpg

 

 Absolute Hybrid Maple

 

 

 

 

 

 

Stage Custom Birch szín variációk. Akárcsak 1995-ben, a Stage Custom bemutatásával, a Yamaha most ismét magasra tette a lécet mind minőség, mind hangzás tekintetében. Az új Stage Custom 100%-ban örökölte az eredeti nyírfa testet, ugyanakkor a fém szerelvények új dizájnt kaptak.

 

 

Set HA700.jpg

 

 

Stage Custom Birch 

 

 

A dobtest anyaga a legfontosabb összetevő egy dob hangja, és rezonanciaképessége szempontjából. Ennek megfelelően a Yamaha a Stage Customnál 100%-ban nyírfát alkalmaz, ami tradicionális anyaga a felső kategóriás dobfelszereléseknek. Ráadásul a hatrétegű szerkezetével a Stage Custom olyan pontosan adja át a megütéskor keletkező rezonanciát, ami kategóriájában egyedülálló.

 

Folytatás következik...

Bővebb információ: https://hu.yamaha.com/