zenesz_logo.pngA Yamaha a 2014-es Frankfurti Musikmesse kiállításon olyan mennyiségű újdonságot mutatott be, hogy elhatároztuk, egy rövid sorozat keretében tematikusan bemutatjuk ezeket az új termékeket.

 

fejlĂŠc.jpg

 

Az első részben essen szó a Yamaha egyik legsikeresebb termékvonaláról, a zongorákról, digitális zongorákról és szintetizátorokról.

 

 

Zongorák

 

 

U1 TransAcoustic™ pianínó. Akusztikus zongora hangerő szabályzó potméterrel, vagy digitális zongora, amelyben húrok vannak? A Yamaha bemutatta az U1TA PE Professional pianínót, amely a maga nemében az első ilyen hibrid hangszer. A Yamaha saját fejlesztésű  TransAcoustic technológiája az egész hangszekrényt egyetlen nagy hangszóróvá varázsolja. Ez azt jelenti, hogy bármilyen hang, ami a hangszerben „keletkezik”, ezen a természetes módon rezonáló komponensen keresztül szólal meg.

 

 

U1TA Detail_700.jpg

 

 U1 TransAcoustic™ pianínó 

 

 

Az U1TA a saját hangján kívül 19 további hangszert tud megszólaltatni – különböző akusztikus zongorákat, elektromos zongorákat, orgonát, hárfát – azonban ezek nem egy fix pontból (irányított hangszóróból) szólnak, hanem az egész zongoratestből áradnak, a hangzás kialakulásában a hangszer teljes szerkezete részt vesz.

 

 

 

 

 

 

Az új b sorozat. A b-sorozat hangszerei, az összes Yamaha zongorához hasonlóan, a különleges, természetes szépség megtestesítői, melyek ötvözik a művészetet, a szakértelmet és a technológiát: boldog lehet, aki játszhat rajtuk. A sorozat újabb tagokkal - a b2 és b3 modellekkel bővült, teljesen újratervezett kerekekkel és a gazdagabb hangzás érdekében nagyobb méretű, tömör lucfenyő hangszekrénnyel.

 

 

b sorozat700.jpg

 

 

 

 

 

 

GB1 koncertzongora - most már csillogó fehérben. A Yamaha sokak által áhított C sorozatának különleges formatervezését a gyönyörű GB1 hangszer is örökölte. A hangszer széles dinamika tartományban kiváló hangzást nyújt. Az akusztikus GB1 modell mellett, a Yamaha elkészítette a GB1 SG2 Silent verziót is a kisebb költségvetéssel rendelkezők számára, valamint a GB1 E3 Disklavier modellt is.  Az összes GB1 hangszer most fehér színben is rendelhető.

 

 

GB1K PWH_600.jpg

 GB1

 

 

 

 

A Bösendorfer örömmel mutatja be az új, nagyon különleges Opus zongoráját, egyben a hangszer megjelenésével ünnepelve a Bösendorfer gyár fennállásának 185. évfordulóját és az 50.000., Ausztriában készült Bösendorfer zongorát. A Bösendorfer koncertzongorák a Yamaha 170 SH hangszerekben már megismert SH néma rendszerrel kerülnek bővítésre.

 

 

 

 

 Az 50 000. Bösendorfer születése

 

 

 

 

 

Digitális zongorák és szintetizátorok

 

Az új CLP sorozat - A világ két legkiválóbb zongorája egyetlen hangszerben. A zongorajáték igazi élménye eddig még soha sem volt ennyire elérhető, mint most az új Clavinova CLP sorozat hangszereivel Az összetett, részletes hangminták a Yamaha csúcskategóriás CFX koncertzongorájából kölcsönözve, plusz a varázslatos Bösendorfer Imperial hangminták teljesen egyedi hangszínválasztékot kínálnak.

 

VRM fizikai modellezés technológiával a Clavinova pillanatról-pillanatra összehasonlítja a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan kifejezően lehet játszani, mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőben is melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése.

 

 

 

clp 525_700.jpg

CLP 525

 

A valósághű billentésű, lineárisan súlyozott, kalapácsmechanikás, szintetikus elefántcsonttal borított billentyűzetnek és a kiváltópontos mechanikának köszönhetően az új Clavinova CLP sorozatú hangszereken a játékérzet megegyezik az akusztikus zongora játékérzetével.

 

 

 

 

P-255 és P-255 vezérlő alkalmazás. A Yamaha közkedvelt P sorozata a kompakt digitális zongorák közül a legsikeresebbnek mondható. A sorozat legújabb modellje a P-255 még autentikusabb zongorahangot és játékérzetet kínál, mint bármely korábbi elődje. A hordozhatóságot szem előtt tartó kivitelének köszönhetően a P-255 bármilyen körülmények között kiválóan használható hangszer. Az alkalmazásokat kedvelők legnagyobb örömére elkészült az új P-255 Controller App (vezérlő alkalmazás), mellyel rendkívül intuitív módon sokféle funkció vezérlése lehetséges. A kedvenc beállítások elmenthetőek és bármikor visszatölthetőek.

 

 

p255_700.jpg

P-255

 

 

 

 

Tyros 5-76, Tyros 5-61. A Yamaha a közelmúltban bemutatott Tyros5 Arranger Workstation szintetizátora jelenleg a piac legnívósabb hangszere, mely komponáláshoz, hangszereléshez és élő játékoz egyaránt a legjobb választás. Most először 76 vagy 61 billentyűs változatban is rendelhető.

 

 

tyros5-76.jpg


Tyros 5-76

 

 

 

 

 

 

A PSR-E443 hordozható szintetizátor egyaránt ideális hangszer kezdők és profi zenészek számára. A hangszer főbb jellemzői a Yamaha Portable Grand funkció és a fedélzeti Yamaha Education Suite, mellyel a kezdők egy olyan hordozható szintetizátoron tanulhatnak zongorázni, mely hangzásában egy grand pianót idéz.

 

 

 

PSR-E443_700.jpg

 

PSR-E443

 

 

 

Akik pedig már készek a színpadi bemutatkozásra, kiválóan használhatják a hangszer beépített kísérő stílusait, és olyan hangzást produkálhatnak, mint egy komplett zenekar. Ezen felül több mint 750 kiváló minőségű – akusztikus és elektronikus – hangszín áll rendelkezésre a PSR-E443-ban.

 

Folytatás következik...

 

Bővebb információ: https://hu.yamaha.com/